Cultura 13/03/2020

Els grans museus del territori tanquen per la pandèmia del coronavirus

Els Museus Dalí, el MNAC, el Macba i el Museu Picasso anuncien que abaixen la persiana temporalment

Antoni Ribas Tur
1 min
El Macba ahir amb poca concurrència.

BarcelonaEls grans museus del país que encara no ho havien fet han anunciat aquest divendres que tanquen per contribuir a contenir l'expansió del coronavirus, seguint les directius del departament de Salut: el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Macba, el Museu Picasso, els Museus Dalí, La Panera i el Museu de Lleida. També ho han fet la Fundació Joan Miró, Fundació Suñol i la Blueproject Foundation. I a l'Estat també ho ha comunicat el Museu d'Art Romà de Mèrida.

Dos museus barcelonins més han comunicat que tanquen: el Museu de la Música estarà tancat com a mínim durant 15 dies i el Museu Marítim també ho estarà fins el 29 de març. I poques hores després s'hi han sumat el Museu d'art de Girona, el Museu d'arqueologia i La Pedrera.

Els nous anuncis se sumen al de la Fundació Vila Casas i als de grans museus de l'Estat, com el Prado, el Reina Sofia i el Museu Thyssen de Madrid. Precisament la Fundació Vila Casas ha anunciat aquest divendres que suspèn l'acte d'inauguració d'una exposició col·lectiva de la seva col·lecció al monestir de Sant Joan de les Abadesses, titulada Escriure el paisatge, dibuixar l’existència, i que la mostra, de moment, es podrà visitar amb normalitat fins el 7 de juny.

Els tancaments d'equipaments culturals a l'Estat per contenir el Covid-19 també afecten els monestirs i els palaus, tal com ha anunciat aquest divendres Patrimonio Nacional amb un comunicat.

A nivell internacional també han fet públic que tanquen temporalment dos gegants dels museus novaiorquesos, el Metropolitan i el Whitney, per protegir els treballadors, els voluntaris i el públic.

stats