CASTELLERS
Cultura 12/09/2011

Primer 4 de 8 dels Margeners de Guissona

Efren Garcia
2 min
Els Margeners de Guissona, ahir, culminant el 4 de 8 per primer cop a la seva història.

Els Margeners de Guissona van convertir-se en els protagonistes del cap de setmana casteller en descarregar diumenge el primer quatre de vuit de la seva història a la primera temptativa. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va confirmar una molt bona trajectòria, a la plaça del Blat, en descarregar l'únic castell de nou pisos del cap de setmana mentre la Joves i els Capgrossos de Mataró aquest cop van ser les formacions damnificades.

Els Margeners de Guissona van descarregar, a la diada de la festa major local, el seu primer quatre de vuit i ho van fer en la primera ronda i en la seva primera temptativa, com només ho havien fet fins ara els Moixiganguers d'Igualada i els Arreplegats de la Zona Universitària. Envoltats de nervis però coneixedors de les seves possibilitats, els de la camisa de color de terra mullada van alçar el carro gros i van saber temperar les emocions després de l'aleta per no cedir en el caos del desmuntatge. Van celebrar una diada rodona, ja que també van descarregar dues grans construccions, com són el tres de set aixecat per sota i el primer set de set de l'any.

Alts i baixos a les colles grans

Mentre els Castellers de Vilafranca passen uns dies a Menorca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls dissabte va seguir avançant cap a un final de temporada que promet ser engrescador. Els vallencs van descarregar l'únic castell de nou del cap de setmana, el tres folrat, i van donar rodatge a les estructures que podrien esdevenir la base dels propers gammes extra rosats, el cinc de vuit i el dos de vuit. La Colla Joves Xiquets de Valls va veure truncat un últim esforç per recuperar el nivell perdut. Van fer llenya del tres de vuit i d'un dels castells que els havia funcionat millor fins ara, el dos de vuit. Però el cop més fort va arribar a la tercera ronda, quan els homes de Joan Barquet es van veure forçats a finalitzar l'actuació descarregant un bàsic quatre de set. Els Capgrossos de Mataró passen també per un moment delicat. Des de la seva tornada després de vacances no han pogut superar els castells bàsics de vuit. Diumenge van acabar la diada a Guissona fent llenya del tres de vuit després de coronar-lo i descarregant el cinc de set en detriment de la torre que portaven preparada.

Una setmana més, hi ha la confirmació del bon estat de forma del món casteller en les nombroses estrenes reeixides aquesta setmana. Els Castellers de Solsona segueixen fent passes en l'any del seu bateig: diumenge van afegir dues construccions més al seu historial, el dos de sis i el tres aixecat per sota. Els Castellers d'Esplugues no van poder assolir, a Montblanc, el dos de set descarregat divendres a assaig, ja que el castell va fer llenya després de l'aleta. A Sant Pere de Ribes, l'estrena va ser sonada perquè van presentar oficialment una nova colla castellera, els Castellers de les Roquetes, que vestiran camisa grisa. Els Sagals d'Osona van participar als actes de l'11 de setembre a París presidits pel delegat del Govern a França, Miquel Vila.

stats