MÚSICA
Cultura 04/07/2019

Denuncien la falta de dones en festivals com el Rock Fest i el Cruïlla

L'informe anual de Mujeres y Música sobre la presència femenina als festivals posa bona nota al Primavera Sound per la seva programació paritària

Ara
1 min
Christine & The Queens al Primavera Sound 2019

BarcelonaL'associació Mujeres y Música, creada per donar visibilitat i lluitar contra el masclisme en la indústria musical, ha publicat el seu estudi anual sobre la presència de dones als festivals de música més concorreguts de l'estat espanyol. És el tercer any consecutiu que apareix aquest estudi, que torna a col·locar el Rock Fest, el festival que se celebra aquests dies a Santa Coloma de Gramenet, com l'esdeveniment d'aquestes característiques amb menys dones de la vintena que han analitzat. Un fet que ja es va donar el 2017, quan només un 0,91% de persones que van pujar a l'escenari de Can Zam eren dones. El 2019 el nombre serà del 2,80%: 171 homes per 5 dones.

Tot i que s'ha acabat cancel·lant, el Doctor Music era el segon cartell amb menys presència femenina, seguit del festival Iboga (al País Valencià), el Viñarock (Castella la Manxa) i el Cruïlla, un altre dels esdeveniments del cap de setmana, que només compta amb un 10,25% de dones entre els artistes, 70 homes per 8 dones. Altres festivals catalans, com el Canet Rock i el Vida Festival, no han estat analitzats.

En el cantó més positiu de la balança hi ha el Primavera Sound, que signa un cartell pràcticament paritari amb un 44,7% de presència femenina. Pel que fa al Sónar, cada any augmenta la seva presència, tot i que tímidament. Aquest any hi actuaran 47 noies per 131 nois.

stats