Pintura
Cultura 09/09/2013

Descobreixen una nova pintura de Van Gogh

L'obra es titula 'Posta de sol a Montmajour' i forma part de l'etapa dels quadres florals de l'artista holandès

Efe
1 min

AmsterdamEl Museu Van Gogh d'Amsterdam ha anunciat aquest dilluns el descobriment d'una nova pintura de Van Gogh que data del 1888 i representa un paisatge d'arbres i arbustos. Després de dos anys d'investigació, els experts de la pinacoteca Louis van Tilborgh i Teio Meedendorp han conclòs que l'autor de l'obra és Vincent Van Gogh i que l'obra s'emmarca en l'època en què l'artista holandès va pintar quadres florals (1853 - 1890). La pintura descoberta porta per nom 'Posta de sol a Montmajour' i forma part d'una col·lecció privada.

Van Gogh va pintar el quadre durant la seva estada a la localitat francesa d'Arles, on també va crear quadres com 'Els girasols', 'La Casa Groga' i 'L'habitació'. En aquesta etapa, l'artista holandès "tenia grans ambicions i volia mostrar-se com un poeta entre els pintors de paisatges", explica el director de la pinacoteca, Axel Rügel. Segons l'equipament, el quadre forma part d'un grup de pintures "excepcionals" en què Van Gogh experimentava i tenia la necessitat d'utilitzar moltes capes.

Amb unes mides de 93,3 cm d'alçada per 73,3 cm d'amplada, l'obra també destaca per les seves grans dimensions. A més, els investigadors han constatat que Van Gogh va utilitzar el mateix tipus de llenç per al quadre 'Les roques', que es troba al Museu d'Arts de Houston. 'Posta de sol a Montmajour' es podrà veure el 24 de setembre a l'equipament holandès.

stats