Cultura 08/09/2018

Destrossen una obra sobre l'1-O al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya

Des del centre destaquen que és la tercera vegada que pateixen un atac

Ara
1 min
L'obra que ha estat arrencada del panell estava situada a l'interior de les instal·lacions del centre a Sant Cugat /CEDIDA

BarcelonaTercer atac a les instal·lacions del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), a Sant Cugat del Vallès. Des del centre han denunciat que dijous a la matinada una o diverses persones van saltar la tanca perimetral i van destrossar una obra d'art penjada a la façana de l'edifici sobre la repressió de l'1 d'octubre i la situació dels presos polítics i els exiliats.

L'estat original de l'obra ara destrossada en una imatge d'arxiu cedida a l'ARA

Es tracta d'una obra de Claudi Casanovas que pertany a l'Associació d'Artistes de la Garrotxa i que ja havia estat exposada al municipi d'Olot aquesta primavera. Des del centre apunten que "s'ha destruït un patrimoni irrecuperable".

No és la primera vegada que el CRBMC pateix un assalt d'aquestes característiques. Ja s'havien registrat dos atacs anteriors: en un, algú va entrar a robar el llaç groc penjat a l'edifici, i en l'altre, el comptador de dies que feia referència a la situació dels presos polítics.

stats