Música
Cultura 20/02/2022

La Dharma celebrarà 50 anys al Palau Sant Jordi

La formació musical de Sants dedicarà tot l'any a commemorar el mig segle de trajectòria

ARA
2 min
La Companyia Elèctrica Dharma al Casal Font d’en Fargues de Barcelona

BarcelonaEl 20 de febrer del 1972 és el dia que marca l'inici de la trajectòria de la Companyia Elèctrica Dharma. La banda dels germans Fortuny, pionera en la combinació de jazz, rock i músiques tradicionals, va pujar a l'escenari del Casal de la Font d’en Fargues, al barri d'Horta de Barcelona. Va ser el primer concert com a Dharma d'uns músics que ja duien uns anys implicats en diferents projectes musicals. Des d'aleshores, el grup s'ha mantingut fent concerts i discos i superant tràngols com les morts d'Esteve i Josep Fortuny. Ara que fan 50 anys de trajectòria, han aprofitat per anunciar un seguit d'accions la més destacada de les quals serà un concert al Palau Sant Jordi el 22 d'abril del 2023, amb artistes convidats.

Així ho han comunicat aquest diumenge en un acte celebrat precisament al Casal Font d’en Fargues, i en què han participat músics com Joan Reig, Gerard Quintana i Èric Vergés i periodistes i escriptors com Jordi Sierra i Fabra i Mònica Terribas, que han repassat les cinc dècades d'història de la banda i n'han destacat l'energia i la generositat dalt i fora de l'escenari.

"Heu estat molt generosos, heu donat moltíssim", els ha agraït la periodista Mònica Terribas, que, juntament amb el músic Èric Vergés, ha sigut l'encarregada de repassar l'època més recent de l'Elèctrica Dharma. "Us admiro per la melodia, per l'energia i per l'actitud. Després de 50 anys, continueu saltant d'aquesta manera", ha dit el membre d'Els Catarres, tal com recull l'ACN.

Entre el públic, hi havia el president del Govern, Pere Aragonès, que ha destacat que la Companyia Elèctrica Dharma és la música de "moltes generacions": "Hem anat de festa, ens hem manifestat i hem estimat amb la vostra música. Sempre que el país ha volgut alçar la veu, hi heu posat música". També han assistit a l'arrancada de l'Any Dharma la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la seva predecessora, Àngels Ponsa, i la regidora del districte d'Horta-Guinardó, Rosa Alarcón. El cap de l'executiu ha saludat el que serà el nou president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, i l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, que també formarà part de la pròxima executiva de l'entitat cultural. A l'acte hi havia d'assistir la presidenta del Parlament, Laura Borràs, però finalment no hi ha anat.

stats