Cultura 07/06/2021

El director del Macba, Ferran Barenblit, marxa a fer classes a Michigan

El seu substitut al capdavant del museu s'hauria de saber la segona quinzena de juliol

1 min
Ferran Barenblit: “Assumeixo tota la història del Macba”

BarcelonaEl director del Macba sortint, Ferran Barenblit, que acabava el seu contracte el 31 d'agost, deixa la seva plaça per anar a fer de professor convidat a la Universitat de Michigan, a Ann Arbor, per al curs 2021-2022. S'incorpora de manera imminent al departament de llengües i literatures romàniques i al d’història de l’art i impartirà classes sobre art i política a Espanya des de la Transició. També desenvoluparà una recerca sobre el museu i les noves institucionalitats.  

Segons un comunicat, serà des d'aquest nou destí que Ferran Barenblit farà el traspàs de funcions a la persona que assumeixi la direcció del Macba. El seu relleu ha de sortir d'un concurs públic. Les candidatures es van recollir al maig i no està previst que es faci l'anunci de la nova direcció fins a la segona quinzena de juliol.

Ferran Barenblit ha sigut director del Macba durant sis anys. Va agafar el relleu del centre el 2015 en un moment convuls, després que plegués l'anterior director, Bartomeu Marí. Segons el museu, en aquest temps s’han dut a terme més de quaranta exposicions, una vintena d’itineràncies internacionals per Europa, l'Àsia i Amèrica i un gran nombre d’activitats, a més de la incorporació de generoses donacions, com la de Rafael Tous que ara es pot visitar al museu, i, com a fita destacada, hi ha la resolució del concurs d’ampliació del Macba.

stats