Art
Cultura 24/07/2015

Ferran Barenblit, nou director del Macba

El jurat internacional l'ha triat per substituir de Bartomeu Marí, que va dimitir després de la polèmica per l'exposició 'La bèstia i el sobirà' 

Ara
1 min
Ferran Barenblit, nou director del MACBA

BarcelonaFerran Barenblit (Buenos Aires, 1968) és el nou director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba). La decisió es va prendre dimecres en la reunió del jurat del concurs internacional que es va convocar per substituir Bartomeu Marí, que va dimitir arran de la polèmica de l'exposició 'La bèstia i el sobirà'.

Llicenciat en història de l'art per la Universitat de Barcelona, Ferran Barenblit era el director del Centro de Arte Dos de Mayo de la Comunitat de Madrid, a Móstoles, i va dirigir el Centre d'Art Santa Mònica entre el 2003 i el 2008, data en què el va substituir Vicenç Altaió, i des d'aleshores era el director del Centro de Arte Dos de Mayo de la Comunitat de Madrid.

Abans d'assumir la direcció del Santa Mònica, Barenblit va treballar com a assistent de la directora del New Museum de Nova York, on va continuar la seva formació en el camp de la museografia, i va desenvolupar la seva carrera com a comissari independent, en centres com la Fundació Joan Miró i Koldo Mitxelena Kulturunea. També va exercir de crític d'art, en mitjans com 'La Vanguardia', 'Parachute' i 'InterCommunication'.

stats