MÚSICA
Cultura 01/12/2011

S'edita un disc de tribut a Antònia Font

'Versions halògenes' recull versions de cançons d'Antònia Font a càrrec de Tomeu Penya, Mishima, La iaia, Anímic, Very Pomelo, Inspira, i La Bien Querida, entre d'altres

Ara
2 min

BarcelonaEl 13 de desembre Discmedi edita El pop d'Antònia Font. Versions halògenes, un disc de tribut a la formació mallorquina que inclou una vintena de cançons del grup reinterpretades per diferents artistes catalans.

El disc recull el testimoni d'Alegria revisitat (2011), el disc produït per la revista Enderrock que versionava el tercer àlbum d'Antònia Font, i respon a la voluntat dels artistes participants de demostrar la seva admiració per la banda mallorquina. "Més que un homenatge, els hauríem de fer un monument", afirma Ferran Palau, d'Anímic, un dels artistes que participen en el disc col·lectiu.

A banda de les versions de Mishima, Tomeu Penya, The New Raemon, Oliva Trencada, Marcel Cranc, La Bien Querida, Gertrudis, Joan Colomo i Litoral que ja incloïa Alegria revisitat, Versions halògenes inclou covers de La iaia (Wa yeah!), Anímic (Tokio m'és igual), Very Pomelo (Clint Eastwood), Inspira (Portaavions), Raydibaum (Armando Rampas), 4t 1a (Me sobren paraules), Glissando* (Batiskafo katiuscas), Ix! (Holidays), Erm (Robot), Élena (Bamboo) i PulpoPop.

El duet gironí PulpoPop han avançat a l'ARA el videoclip de la seva versió de Tots els motors, inclosa al segon disc dels mallorquins, A Rússia (2001).

“Són una mica aviadors i una mica galàctics però han arribat al gran públic, i aquest equilibri ens atrau", diu Edgar Massegú, meitat de PulpoPop sobre Antònia Font, que veu la versió com una oportunitat de "fer homenatges als creadors en vida".

La vintena de grups que han participat al disc consideren que si hi ha un grup de pop en català que es mereix un homenatge aquest és sens Antònia Font. "No estem avesats a fer una cosa així al nostre país" –diu Helena Miquel (Élena)– i potser ja és hora que es reconegui la feina de grups de casa nostra".

"No puc evitar pensar en els homenatges com una cosa que es fa a gent retirada o morta, o per recaptar diners per una causa –diu Ferran Palau (Anímic)–. I Antònia Font no és cap d’aquests casos. Estan en un moment increïble i brillant, són un dels grups més importants que tenim".

stats