Ara Mateix

El documental 'Fuocoammare' sobre els refugiats de Lampedusa guanya l'Ós d'Or de la Berlinale

El jurat presidit per Meryl Streep ha atorgat l'Ós d'Or de la  Berlinale al documental 'Fuocoammare', de l'italià Gianfranco Rosi, que va seguir durant un any i mig la vida d' un nen de 12 anys de l'illa de Lampedusa, plena de refugiats. "Un film que representa tot el que és la Berlinale", ha declarat Streep. El Gran Premi del Jurat ha sigut per a 'Death in Sarajevo', del bosnià Danis Tanovic, que també s'ha endut el Fipresci de la crítica. Mia Hansen-Love ha guanyat l'Ós d'Or a la millor directora per 'L'avenir', la gran favorita de la crítica.

En l'apartat interpretatiu, Majd Mastoura s'ha endut el premi al millor actor per 'Hedi' i Trine Dyrholm el de millor actriu per 'The commune'. La polonesa 'United States of Love' ha guanyat el premi al millor guió, la xinesa 'Crosscurrent' el de millor fotografia, la tunisiana 'Hedi' de Mohamed ben Attia el de millor 'opera prima' i la radical 'A lullaby to the sorrowful mystery', de més de vuit hores, el premi Alfred Bauer.

Més continguts de

Les notícies Ara Mateix no tenen els comentaris activats

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar