Cinema
Cultura 29/10/2012

Un documental il·lumina els anys de silenci discogràfic d'Adrià Puntí

El Festival In-Edit estrena dimarts 30 d'octubre un documental sobre l'excantant d'Umpah-Pah que se centra en els últims anys de la carrera del músic, des que va deixar el grup i va publicar uns discos en solitari

Acn / Ara
1 min
Adrià Puntí

BarcelonaAdrià Puntí, l'excantant d'Umpah-Pah i un dels noms imprescindibles de la música en català de les dues últimes dècades, és objecte d'un documental que es presenta dimarts 30 d'octubre al festival de documental musical In-edit. La pel·lícula aborda la darrera etapa de la carrera del cantant, la menys coneguda: la que comença després de la dissolució d'Umpah-Pah i de la publicació d'alguns discos en solitari.

"Són set anys que pràcticament són deu i que coincideixen amb el seu silenci discogràfic, però en absolut vol dir que no hagi estat fent cançons, concerts i anant amunt i avall", ha explicat Xavier Puig, que ha dirigit el documental juntament amb Raimon Fransoy i Marcos Ruiz. "El documental són trossos de vida" on Puntí fa reflexions, però sobretot "se'l veu tocar". "Puntí té moltes coses a dir –explica Puig–, però ens interessava que sortís fent música, que és amb el que el país el necessita".

Però 'Adrià Puntí' també fa un repàs de la seva trajectòria. "Per a qui no sàpiga qui és Adrià Puntí, ens va semblar molt bo situar-lo. Porta 30 anys dedicant-se a la música, el teatre i l'espectacle", recorda Puig, alhora que assegura que és "un dels grans de la seva generació i del país". El director creu que no és un músic oblidat. "Si una cosa he pogut copsar és que als concerts i als llocs petits amb molta o poca gent tothom li té molta estima, perquè es fa estimar personalment i artísticament".

El documental s'estrena dimarts 30 a les 20.00 h a l'Aribau Club.

stats