Cultura 30/09/2014

Qui són els dramaturgs que s'esbatussaran al torneig de Temporada Alta?

Jordi Casanovas impulsa també una Setmana de la Dramatúrgia per a professionals

Laura Serra
1 min

BarcelonaAquest dimarts s'han presentat el Torneig de Dramatúrgia del Temporada Alta. El concurs no inclou novetats: segueix sent una competició de 8 autors, que es veuran les cares en eliminatòries, i el guanyador final s'endurà un àpat al Celler de Can Roca. Les condicions, per als dramaturgs, són: escriure un text de 40 minuts i sense acotacions amb dos personatges protagonistes que viuen el moment més important de la seva vida. Els autors dirigeixen la peça durant una tarda amb dos actors que descobreixen el mateix dia. Es faran set funcions, cada dilluns, fins l'1 de desembre, amb Cristina Clemente de presentadora.

Els participants d'enguany són: Carles Mallol contra Álex Mañas, Toni Gomila versus Iván Morales, Daniela Feixas contra Rodolf Sirera i Manel Dueso contra Roger Peña.

Una novetat és que l'ideòleg del torneig, Jordi Casanovas, impulsa enguany, dins el mateix Temporada Alta, una Setmana de la Dramatúrgia. Del 7 al 9 de novembre se celebraran tres jornades per reflexionar sobre l'autoria catalana i fer un aprofundiment en temes teòrics, on es convidaran desenes d'autors. Un dels aspectes serà la reescriptura dels clàssics. Deu dramaturgs -que a la llarga volen impulsar una associació professional de dramaturgs- traduiran deu títols clàssics per exercitar i començar a crear un corpus d'aquest tipus en català, que ara és inexistent.

Els autors són, per exemple, Guillem Clua que transforma 'Faust' de 'Margarita'; Jordi Casanovas que converteix 'Romeu i Julieta' en 'Hey boy hey girl'; Marta Buchaca que fa 'El rei Joan' d''El rei Lear' o bé Marc Rosich que fa 'Muñecas' a partir de 'Casa de nines'.

stats