Música
Cultura 20/08/2014

El petit de cal Eril es reinventa en format 'big band'

'Big Eril' serà estrenat el 6 de setembre al festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat. Joan Pons repassarà temes de la seva discografia amb David Mengual i la Free Spirits Big Band

Ara
1 min
Joan Pons, amb David Mengual

BarcelonaEl Petit de Cal Eril recupera temes clau dels seus discos –des de 'Per què es grillen les patates?' (2007) fins a 'La figura del buit' (2013)– en una trobada excepcional amb la Free Spirits Big Band el proper 6 de setembre al festival Altaveu, de Sant Boi de Llobregat. 'Big Eril' és una formació de 16 músics encapçalada per David Mengual, per a la qual Toni Vaquer ha preparat arranjaments inèdits dels temes.

Es tracta "d'un viatge ple de contrastos, passant del moment íntim a l'espetec èpic, tota una gradació de formes musicals en constant mutació que multiplica per mil tota la màgia que ja contenen les cançons d'El Petit de Cal Eril, ara en diàleg amb la música sempre imprevisible de la Free Spirits Big Band", segons informa la discogràfica Bankrobber en un comunicat.

David Mengual és un destacat membre de l’escena jazzística catalana. Després d’una dilatada trajectòria com a líder inquiet de tota mena de formacions més o menys ortodoxes, en paral·lel a la feina com a contrabaixista, Mengual es posa al capdavant d'un nou projecte de la jove i exuberant Free Spirits Big Band, integrada per una vintena de músics.

stats