Teatre
Cultura 20/10/2014

Carme Portaceli estrena 'El president', una obra satírica amb el poder

La directora teatral ha explicat que l'obra retrata "una classe social i política que desgraciadament reconeixem molt bé".

Efe
1 min

BarcelonaL'obra "El president", escrita per l'escriptor austríac Thomas Bernhard fa gairebé quaranta anys, torna als escenaris gràcies a la direcció de Carme Portaceli. Protagonitzada per Francesc Orella i Rosa Renom, la sàtira narra la història d'un president d'un país i la seva dona afectats per un atemptat en el qual mor un coronel i el gos de la presidenta. El seu fill, que s'ha passat al bàndol anarquista, pot arribar a assassinar-los, una situació que posarà en dubte la solidesa del seu govern.

'El president' es podrà veure el 25 i 26 d'octubre dins la programació del festival Temporada Alta, i del 5 de novembre al 28 de desembre es representarà al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). La seva directora ha explicat: "És una espècie de caiguda dels déus, que saben quin és el seu final però que moriran sense abandonar ni un dels seus privilegis". Portaceli ha afegit que l'obra retrata "una classe social i política que desgraciadament reconeixem molt bé".

Els personatges expressen les seves pors davant el públic i mostren les seves debilitats i errors com a presidents. L'obra de Bernhard trasllada les preocupacions polítiques del dramaturg al text, fent una crítica de la situació política austríaca en temps de guerra.

stats