Teatre
Cultura 12/05/2014

Jordi Martínez protagonitza 'Els homes són de Mart i les dones de Venus' al Teatre Poliorama

L'obra, dirigida per Eduard Periquites, està basada en el llibre de John Gray i s'estrenarà el 22 de maig

Efe
1 min

Barcelona'Els homes són de Mart i les dones de Venus' arriba a Barcelona el 22 de maig al Teatre Poliorama, en una versió en català dirigida per Eduard Pericas i amb l'actor Jordi Martínez com a protagonista.

A partir del supervendes del mateix nom del nord-americà John Gray, el francès Paul Dewandre va elaborar un text que ja porta més de 1.340 representacions –set anys– triomfant a França. Ara Paco Mir (El Tricicle) n'ha adaptat la versió al català, "més curta i menys filosòfica però amb més humor". Jordi Martínez, protagonitza l'obra acompanyat de tres pissarres en les quals descriu les relacions que s'estableixen entre homes i dones.

Per a Paco Mir, es tracta d'una obra "més que còmica, realista, en què el públic es reconeix i que Jordi Martínez converteix en una conferència pedagògica". "És una obra de colzes perquè les dones que van acompanyades pels seus marits els van donant cops amb el colze com dient, ho veus, ho veus", explica Mir.

Martínez ha revelat que és la primera vegada que fa un monòleg tan llarg però assegura que ha sintonitzat molt bé amb el director. D'altra banda, l'actor ha reivindicat que l'IVA del 21% "s'ha carregat molts llocs de treball de la cultura, que és un dels pilars de la societat". Finalment, ha denunciat que "el govern del PP pretén que siguem un poble imbècil, perquè un poble inculte és un poble esclau".

stats