Cultura 14/10/2021

Enric Puig Punyet, nou director de l'Arts Santa Mònica

Ha sigut el director de La Escocesa i vol convertir el centre en un "referent de l'art contemporani"

2 min
El nou director de l'Arts Santa Mònica, Enric Puig Punyet

L'Arts Santa Mònica ja té nou director: l'escriptor i filòsof Enric Puig Punyet, tal i com ha anunciat el departament de Cultura aquest divendres. El seu projecte ha estat especialment valorat "per la mirada mirada trencadora sobre la pròpia institució i el rol que ha de jugar en l’ecosistema artístic de Catalunya". "Puig proposa una alternativa basada en la posada en qüestió de la institució com a centre expositiu -diu també el comunicat-, superant un model en què les exhibicions se situen al centre de l’activitat, per convertir l’Arts Santa Mònica en un laboratori que, a través de la participació de diversos grups de treball, permeti repensar la teoria i la pràctica del centre i les seves funcions des de la institució mateixa".

També està previst que l'Art Santa Mònica teixeixi xarxes de col·laboració amb institucions, entitats i empreses públiques i privades de Catalunya i internacionals perquè sigui un "un centre de referència per a les arts contemporànies".

Nascut l’any 1980, Enric Puig Punyet és doctor en filosofia i investigador especialitzat en l’anàlisi de les noves funcions de les institucions en el gir digital. Durant els últims anys ha sigut el director del centre d’arts visuals de la xarxa de Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona La Escocesa, i també ha exercit de comissari en exposicions, festivals i cicles d'arts visuals, cinema i filosofia.  És autor, entre d’altres, dels llibres La cultura del ranking, La gran adicción, El dorado. Una historia crítica de internet i Los cuerpos rotos. La digitalización de la vida tras la covid-19.

La comissió que elegir Puig Punyet va estar formada pel director del Macba, Aida Boix, directora de Lo Pati. Centre d’Art Terres de l’Ebre; l'artista i assagista Joan Fontcubertael galerista Àlex Nogueras, i l'exdirectora de La Panera i crítica d'art Glòria Picazo. També per la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Rosa Tubau; el director de l’ICEC, Miquel Curanta; la cap de l’Àrea de Difusió i Cooperació de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Conxita Oliver, i la directora de l’Àrea de les Arts Visuals de l’ICEC, Marta Gustà.

stats