Cultura 16/10/2014

Víctor Ullate dirigeix 'El Sud', dansa amb música inèdita d'Enrique Morente

La companyia del coreògraf fa un homenatge al cantautor al teatre Poliorama de Barcelona

Ara
1 min

BarcelonaLa confiança entre Víctor Ullate i Enrique Morente va sorgir a l'Alhambra de Granada, una relació que va motivar al mestre del flamenc a deixar-li en herència al coreògraf una sèrie de composicions inèdites, que ara surten a la llum a 'El Sud: homenatge a Enrique Morente'. El teatre Poliorama acull l'espectacle que el 2006 ja va estar al teatre Victòria, però amb la novetat de la música llegada per Morente, guardada en gravacions d'ell i la seva filla Estrella Morente.

Víctor Ullate porta novament als escenaris aquesta història d'amor entre Estrella, una dona casada i víctima de la violència del seu marit, i Bernardo, un home amb qui se sent lliure i estimada. Amb una producció que agrupa 23 professionals, la companyia d'Ullate aposta per la direcció artística d'Eduardo Lao i els ballarins Josué Ullate (el fill del director de la companyia), Dorian Acosta, Lorenzo Agramonte, Ksenia Abbrazova i Zara Calcinaire. Ullate ha volgut tornar a fer aquest muntatge després de la mort de Morente el 2010: "Vull agrair a Morente el que ens va donar a tots en vida".

El coreògraf i ballarí de la companyia també ha explicat que s'han hagut d'obrir al mercat europeu: "Al principi ens esforçàvem per treballar a Espanya per crear públic, però a causa de la situació que estem vivint, és millor sortir, perquè si no surts diuen que no tens nivell". Ullate, de 67 anys, ha tingut problemes de salut en els últims anys, però està decidit a continuar amb la seva companyia i a gaudir de les satisfaccions que això li proporciona, segons ha afirmat.

stats