Cultura 06/09/2017

Els 23 espectacles de la pròxima temporada de La Seca

La fusió de gèneres teatrals, Shakespeare i la dramatúrgia catalana centren la programació del teatre

Antoni Ribas
4 min
La Seca està ubicada al carrer Flassaders

BarcelonaUn tret significatiu dels 23 espectacles de la pròxima temporada de La Seca és la fusió de gèneres literaris i teatrals, des de les rondalles tradicionals fins el cabaret i els audiovisuals. També la màgia, amb 'Jugant amb la màgia', de Hausson, que servirà per celebrar el 20è aniversari de La Seca. (Del 13 de desembre fins el 21 de gener de 2018). I fins i tot la ràdio-dansa, amb 'Per acabar amb el judici de Déu', d'Antonin Artaud, de la mà de la companyia Teatre Kaddish (des del 5 al 29 d'abril de 2018).

En el terreny institucional, està prevista l'obertura de La Seca II, que vol fer de la Fundació Joan Brossa un pol artístic a Barcelona equiparable a la Fundació Joan Miró i la Fundació Antoni Tàpiespel que fa a recerca en el llegat de Joan Brossa i de Dau al Set.

La temporada arrenca avui amb quatre funcions de l'exitós 'Acorar', de Toni Gomila. A continuació l'actor i director farà un duet amb Catalina Florit a 'Peccatum' per escenificar diverses rondalles eròtiques recollides per Mossèn Alcover. (13 setembre-8 d'octubre)

Dúo Fàcil, Líquido Teatro i La Magneto Mecànica Cia barrejaran el cabaret, el drama, les cançons i la festa en un espectacle inspirat en contes mexicans sobre la celebració de la mort. Tres morts explicaran la recta final de les seves vides i reivindicaran la necessitat de l'humor per afrontar la vida. Del 4 d'octubre fins el 29 d'octubre.

A 'La historia de Alicia al otro lado del espejo' (de l'11 d'octubre fins el 5 de novembre) la companyia Han Made Theatre fusiona 'Alícia al país de les meravelles' i 'Alícia a través del mirall' en un espectacle que combina titelles, teatre de text, música i audiovisuals per crear un "espectacle-objecte efímer".

Dos espectacles intimistes

La pròxima temporada de La Seca inclourà espectacles de caire intimista: 'Hivern', de Jon Fosse (13 de setembre-1 d'octubre), també serà un duet: Ramon Bonvehí i Bàrbara Roig es posaran dins la pell d'un home casat que durant un viatge de feina es troba en una dona en un parc i se l'emporta a la seva habitació d'hotel. "'Hivern' no és una història d'amor. És una història, una trobada de dos éssers a la vida i que no volen morir sols", diu la presentació de l'espectacle.

Tres visions de Shakespeare

Tres companyies joves donaran la seva pròpia visió de tres clàssics shakesperians. La companyia Tetrabrik porta 'Macbeth' a un mon postapocalíptic (des del 24 de gener fins l'11 de febrer). Projecte Ingenu abordarà 'La Tempesta' amb música coral en directe, austeritat escènica i elements rituals. Des del 4 d'abril fins el 26 de maig de 2018.

Per últim, Les Antonietes subratllaran l'actualitat d''Othello' pel que fals temes de la violència masclista i el racisme. Des del 30 de maig fins el 24 de juny de 2018.

El pes de l'autoria catalana

'Mama', de Sarah Lena, amb la col·laboració de Laura Rossich; és el relat d'una adolescent que perd la mare víctima del càncer. Està plantejat com una antologia d'experiències agredolces i un cant a l'amor incondicional. (Del 2 fins el 26 de novembre. Aquest espectacle també és un exponent del pes que l'autoria catalana té en la programació. També es podran veure dos espectacle de Marc Rosich: 'A mí no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía)', concebut a quatre mans Roberto G. Alonso, que el protagonitza (del 7 de març fins l'1 d'abril de 2018); i 'Àries de reservat', sobre dues sopranos que han afrontar la fi del món. En la mateixa línia, es podrà veure un espectacle de Manuel Veiga que és un homenatge a Lola Flores i una reivindicació de la llibertat de gènere': 'Siempre a la verita tuya' estarà en cartell des del 8 de març de 2018 fins l'1 d'abril.

Gerard Florejachs reuneix personatges de dues generacions a 'Cat falling'. L'Ignasi és un jubilat i la Rita és una noia 40 anys més jove que compatiran la passió per la música. (Des del 10 de gener fins al 4 de febrer de 2018)

La companyia Mai Rojas i Los escultores del aire, establerts a Barcelona presentaran 'Game Over', de Victor Valdelomar, un espectacle de teatre física que té el punt de partida en la solució dràstica amb que el propietari d'una botiga vol resoldre el tancament de l'establiment.

Jordi Betran s'inspira en la poesia visual de Joan Brossa a 'Poemes visuals', on un conjunt de lletres cobren vida. Es va estrenar el 1994 i torna des del 14 de desembre fins el 7 de gener de 2018.

Es recuperarà 'Requiem for Evita', el musical de Jordi Prat i Coll sobre Eva Perón. Amb Ivan Labanda, Jordi Vidal i Andreu Gallén. Des del 9 de maig fins el 27.

La companyia La Planeta muntarà el cicle de teatre Verbatim, des del 2 fins el 13 de maig de 2018, amb treballs de dramaturgs comm Ferran Joanmiquel, Llàtzer Garcia i la companyia Teatre de l'Enjòlit.

Els contes de Fernández Cubas pugen a l'escenari

L'actor i dramaturg Jordi Oriol i la dramaturga Daniela Feixas portaran els contes de Cristina Fernández Cubas a l'escenari. 'Ausencias' està inspirat en el conte homònim i altres obres de l'autora. El repartiment estarà format per Mar Ulldemolins i Anna Güell. (Del 30 de maig al 24 de juny de 2018).

Les que habiten el cos de Marta Carrasco

Les que habiten el cos de Marta Carrasco

En el terreny de la dansa, la coreògrafa Marta Carrasco farà temporada a La Seca (del 9 de novembre fins el 3 de desembre) amb 'Perra de nadie', un solo amb què repassa algunes de les dones més significatives de la seva trajectòria, com Lili, Violeta i Camille Claudel.

A més, la programació inclou una nova edició de BarriBrossa del 7 al 13 de maig de 2018. També un cicle de cinema on es podran veure pel·lícules amb guions del poeta:'No compteu amb els dits', 'Umbracle' i 'Vampir cua de cuc', de Pere Portabella; i 'Foc al càntir', de Frederic Amat.

stats