Cultura 09/01/2020

L'actor Eduard Farelo i la seva filla i cantant Bad Gyal, protagonistes de l'espot dels premis Gaudí 2020

Pare i filla en la realitat i la ficció expliquen una història sobre l'empoderament de la dona i la força del cinema

Acn
2 min

BarcelonaL'actor Eduard Farelo i la cantant Bad Gyal són els protagonistes de l'espot dels premis Gaudí 2020, que s'estrena aquest dijous. L'organització dels premis el qualifica de mirada "atrevida" que connecta generacions i maneres d'entendre el cinema i l'audiovisual.

El relat, que porten a escena pare i filla tant en la vida real com en la ficció, és una peça "sobre amor, 'heartbreak' i cinema", segons el seu director, Marçal Forés. "És una història íntima entre pare i filla en un dia d'aquells que no passa res i anar al cinema és quasi una salvació per sobreviure a l'absurd".

La peça es diu Gaudir i tracta temes com l'empoderament de la dona davant l'assetjament sexual, el poder del cinema o les relacions paternofilials.

Des de l'organització dels premis també expliquen que Gaudir juga amb els nous codis comunicatius i aposta per les xarxes socials, el sexting, un llenguatge "contemporani i desacomplexat" i un sentit de l'humor "on hi ha espai per a Joc de trons' o Teresina, S.A.

L'espot neix d'una idea original de l'agència Folch, el soci fundador de la qual, Rafa Martínez, ha explicat que es tracta d'una història "amb un rerefons de realitat que encara no havia explicat, de dos personatges molt coneguts per les respectives audiències".

L'espot, ha afegit Martínez, connecta i cus la "distància generacional entre els nostres pares i els seus referents de la televisió i els nostres fills i la seva relació amb les xarxes".

La producció del treball ha anat a càrrec de Canada, productora de publicitat i videoclips responsable de peces com Malamente i Pienso en tu mirá de Rosalía o Bombay d'El Guincho.

L'espot s'estrena a TV3 al cinemes del Gremi de Cinemes de Catalunya, al canal MouTV i a les xarxes socials de l'Acadèmia del Cinema Català.

La cerimònia de lliurament dels XII Premis Gaudí se celebrarà el 19 de gener a l'Auditori del Fòrum-CCIB de Barcelona, amb l'actriu Anna Moliner com a mestra de cerimònies i Jordi Prat i Coll a la direcció.

stats