Cultura 24/08/2016

Ethan Hawke, premi Donostia del Festival de Sant Sebastià

L'actor presentarà al festival 'The magnificent seven', un 'remake' del 'western' 'Els set magnífics'

Ara
2 min
Ethan Hawke, premi Donostia del Festival de Sant Sebastià

BarcelonaL'actor i guionista nord-americà Ethan Hawke rebrà el premi Donostia en la pròxima edició del Festival de Sant Sebastià. Hawke serà homenatjat al festival abans de la projecció de gala del seu últim treball, 'The magnificent seven', un 'remake' d''Els set magnífics' i, per extensió, d''Els set samurais'.

'La doctora de Brest', que inaugura el festival, explica la història real d'Irène Frachon

Hawke és l'actor fetitxe del director Richard Linklater, que l'ha dirigit en la trilogia 'Abans de l'alba', 'Abans de la posta' i 'Abans del capvespre' –en les quals l'actor també constava com un dels guionistes– i en la premiada 'Boyhood', que va reportar a l'actor una de les seves quatre nominacions a l'Oscar. Les altres les va rebre per la segona i tercera entrega de la trilogia i pel seu paper a 'Training day: Dia d'entrenament', el seu primer treball amb Antoine Fuqua, el director de 'The magnificent seven'.

Quan encara era un nen, l'actor va debutar en el film de ciència-ficció 'Exploradors' i després va ser un dels membres d''El club dels poetes morts'. Més endavant, alguns dels seus títols més celebrats van ser 'Reality bites', 'Gattaca', 'Grans esperances', 'Els amos de Brooklyn' i 'Abans que el diable sàpiga que has mort'. Recentment, Hawke ha encarnat el trompetista Chet Baker a l'encara inèdita 'Born to be blue', aclamada com una de les seves millors interpretacions.

La primera directora que inaugura Sant Sebastià

El festival també ha anunciat aquest dimecres que 'La doctora de Brest', d'Emmanuelle Bercot, inaugurarà la 64a edició del festival. És la primera vegada que un film dirigit per una dona inaugurà el festival. Protagonitzada per Sidse Babett Knudsen, coneguda pel seu paper a la sèrie 'Borgen', 'La doctora de Brest' explica la història real d'Irène Frachon, la metgessa francesa que el 2010 va plantar cara a la indústria farmacèutica i va denunciar l'escàndol d'unes morts provocades pels efectes secundaris d'un fàrmac.

stats