Cultura 14/01/2019

'Explosió de fe mística' centra la segona part de l'exposició 'Dalí-Rafael'

L'obra substitueix la 'Verge de la Roca' de l'artista italià i es pot veure al Teatre-Museu Dalí

Ara
1 min
'Explosió de fe mística' centra la segona part de l'exposició 'Dalí-Rafael'

FigueresL'obra 'Explosió de fe mística' de Salvador Dalí substitueix la 'Verge de la Roca' de Rafael, que es podia veure fins a principis de gener al Teatre-Museu Dalí de Figueres, i centra la segona part de l'exposició 'Dalí-Rafael. Un somieig prolongat'. 'Explosió de fe mística' és una pintura de grans dimensions i poc coneguda, que fins ara era en un racó d'una instal·lació a sota la cúpula i que es podia veure a través del reflex d'un mirall. Els visitants la podran veure ara a la Sala de les Loggies en la seva totalitat i acompanyada de dos esbossos del procés creatiu, com també altres elements de la primera fase de la mostra.

La pintura ocuparà el lloc de l'oli 'Verge de la Roca' de Rafael, que havia prestat temporalment el Museu del Prado amb motiu de la campanya 'De gira per Espanya'. Al novembre, el Teatre-Museu Dalí va inaugurar l'exposició amb la 'Verge de la Roca' i, de costat, 'L'ascensió de santa Cecília' de Dalí. La mostra va fer realitat, pòstumament, un dels somnis de Dalí: que les seves obres s'exposessin al costat de les de Rafael, a qui va admirar al llarg de la seva vida.

Executada entre el 1959 i el 1974, l''Explosió de fe mística' té múltiples lectures, entre les quals la reproducció d'una pintura de Rafael, la 'Santa Caterina d'Alexandria'. Dalí va situar la figura mística enmig d'una nebulosa a la basílica de Sant Pere del Vaticà. L'exposició, que es pot veure durant tot l'any, també inclou dibuixos, llibres, fotografies i la projecció de diverses entrevistes de Dalí.

stats