MÚSICA
Cultura 29/11/2012

El Faraday anuncia que l'edició del 2013 serà l'última

Els organitzadors del festival de música independent de Vilanova i la Geltrú, que se celebrarà del 5 al 7 de juliol, tancaran una etapa "en un moment dolç a nivell artístic i de públic"

Ara
2 min
Els francesos Herman Dune van presentar el seu últim treball, Strange moosic.

BarcelonaEl Faraday 2013 serà la desena i última edició. La direcció del Faraday ha anunciat a través de la pàgina web del festival que el certamen de música independent que es feia al Molí de mar, a la Platja del Far de Vilanova i la Geltrú no es tornarà a celebrar.

"Pensem que el Faraday viu un moment dolç a nivell artístic i d'acceptació per part del públic, amb el reconeixement dels mitjans i el suport cada vegada més important d'espònsors i institucions. Però tot té un final, i volem que el final d'aquesta meravellosa aventura estigui a l'alçada de la seva trajectòria, en positiu, amb energia i amb ganes de deixar empremta", han escrit els organitzadors. Un d'ells, Pere Agramunt, ha explicat a l'ARA que el Faraday "ha esgotat un cicle". "La crisi ens ha afectat parcialment", diu, però no és la raó del comiat, perquè el festival "quadrava els pressupostos".

"Les coses han de tenir el seu cicle, i nosaltres ja feia un parell d'anys que en parlàvem, de la fi del festival", diu Agramunt, que tot i "enterrar la marca Faraday" seguirà vinculat a la música, com la resta de l'equip de l'organització. El festival es vol acomiadar al Molí de Mar, i per això l'any 2013 no hi haurà ni Faraday Major ni Faraday de Tardor.

Pel que fa a l'edició del 2013, Agramunt explica que mantindrà la línia artística, però potser trencarà un dels trets distintius del Faraday. "Teníem la política de no repetir cap artista que ja hi hagués actuat abans, però potser rescatarem algun grup que hagi passat pel festival", diu Agramunt.

Pel festival hi han passat grups com Manel, Neil Hanon de Divine Comedy, Love of Lesbian, La casa azul, Jeff Tweedy, Surfing Sirles, Hidrogenesse, Astrud i el Quartet Brossa, Nick Lowe, Nacho Vegas. El certamen ha apostat per la música independent amb un segell propi. "Hem cobert una etapa, i hem volgut ser-ne conscients a temps per a poder tancar-la com es mereix", han anunciat.

L'edició 2013, per tant, serà especial. Se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de juliol al Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú. L'abonament ja es pot comprar per 40 euros fins el 10 de desembre.

stats