PATRIMONI
Cultura 14/12/2011

Mascarell sobre les accions legals pel retorn dels 'papers de Salamanca': "Ni ho descarto ni ho afirmo"

El conseller de Cultura explica que faran el "més oportú en un context de canvi de govern" junt amb la Comissió de la Dignitat

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, no ha descartat ni ha confirmat la possibilitat d'emprendre accions legals contra el govern espanyol per l'incompliment en el retorn de la darrera tramesa dels papers de Salamanca, com ha proposat la Comissió de la Dignitat. Mascarell ha explicat que el Govern emprendrà alguna acció conjunta amb l'entitat perquè "coincideixen en objectius" però que cal tenir en compte el context de canvi de govern per fer el que sigui "més oportú". El conseller, però, ha evitat concretar les accions perquè no té clar "què s'acabarà fent". "Hi ha hagut una nova estafa, aquesta vegada cultural", ha reblat.

Pel conseller, és una manifestació més de la incomprensió de l'Estat sobre el "significat i el valor" d'aquests papers pel poble català i ha recordat que "ningú discuteix que siguin una usurpació conseqüència d'un botí de guerra". Mascarell ha dit que han demanat una nova reunió amb la comissió mixta "si és possible divendres vinent" per conèixer de primera mà què ha passat "perquè no tenim cap explicació raonada".

El conseller Mascarell ha recordat que la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, s'havia compromès a efectuar l'última tramesa dels papers de Salamanca abans del final de legislatura. "Hi confiàvem", ha lamentat el conseller, que ha volgut recordar l'"altíssim valor simbòlic" d'un procés que ha durat "tots els anys de la democràcia".

stats