CULTURA
Cultura 29/09/2012

Ferran Mascarell: "Hem passat del català emprenyat a l'il·lusionat"

El conseller de Cultura defensa en una entrevista a l'ARA el camí cap a l'estat propi perquè "Espanya no és reformable des de dins" i afirma: "El problema de Catalunya no és amb Espanya, ni amb els espanyols, és amb l'Estat"

I.aragay / L.serra
1 min
Ferran Mascarell / PERE VIRGILI

BarcelonaDesprés de dos anys a la conselleria de Cultura, Ferran Mascarell, explica en una entrevista a l'ARA que encara la recta final d'un mandat molt curt amb la sensació que ha "posat la base per a 4, 8 i 10 anys de feina". Defensa l'estat propi i el federalisme, i considera que Espanya trigarà poc a veure que la independència catalana és bona per a tots.

  • "Hem viscut dos anys que, en termes d'història del país, representen la síntesi d'una dècada".
  • "Ara sabem que l'Estat no és reformable des de dins. Haurem d'explicar que el problema de Catalunya no és amb Espanya, ni amb els espanyols, és amb l'Estat".
  • "Europa confiarà en Catalunya per estirar del sud d'Europa, Espanya i la Península. Catalunya està molt ben situada per ser líder.
  • "És un fals dilema haver de triar entre estat propi i federalisme. No es pot ser federalitzador sense tenir l'eina de sobirania que et permeti federalitzar d'igual a igual, sobretot si a l'altra banda no hi ha federalistes".
  • "Faré tot el possible per treballar perquè Artur Mas guanyi les eleccions i perquè hi hagi una renovació del pensament socialdemòcrata a Catalunya".

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium.

stats