Cultura 25/06/2014

Cinc companyies catalanes se'n van a l'off del festival d'Avinyó

L'Institut Ramon Llull promou la tercera edició d'Avignon à la Catalane amb artistes com Sergi López, La Veronal i Psirc

Ara
1 min

BarcelonaSergi López i Jorge Picó amb la comèdia existencial 'Livingstone 30/40'; la companyia Ytuquepintas amb l'espectacle per a tots els públics 'Rêves de sable'; KulbiK Dance Company amb el hip hop de 'Cube'; la dansa de La Veronal / Lali Ayguadé amb 'Portland' i el circ de PSIRC amb 'Acrometria' són les cinc companyies catalanes que participaran a l'off del festival d'Avinyó de la mà de l'Institut Ramon Llull. Amb aquestes ja són 19 les companyies de teatre, dansa i circ que s'han presentat als programadors francesos en el marc d''Avignon à la Catalane' des de l'any 2012.

El programa que des de fa tres anys porta companyies catalanes d'arts escèniques a 'Avignon le OFF' amb l'objectiu d'impulsar i consolidar la presència dels creadors catalans a França i a la resta del món. El director de l'IRL, Àlex Susanna, ha explicat que l'operació d'Avinyó obeeix a una de les funcions de l'IRL de "detectar les principals cites internacionals de cada sector i propiciar-hi presència catalana". L'any passat calculen que 426 programadors van veure els espectacles catalans.

Enguany per primera vegada l'IRL disposarà d'un espai propi de trobada pels artistes, els programadors i la premsa cedit per l'Ajuntament d'Avinyó i ubicat a Maison Manon, 12 place des Carmes.

stats