Cultura 09/04/2021

Els artistes catalans i espanyols dominen en el cartell del Festival de Cap Roig

Hi actuaran Love of Lesbian, Estopa, Manel, Aitana, Raphael, José Luis Perales, Taburete, Blaumut i Sopa de Cabra, entre d'altres

3 min
Santi Balmes, durant el concert de Love of Lesbian del 27 de març al Palau Sant Jordi.

BarcelonaEl Festival de Cap Roig va ser un dels que van haver de cancel·lar l'edició del 2020 a causa de la pandèmia. Ara hi torna amb 23 concerts adaptats a la nova realitat i un cartell dominat per artistes catalans i espanyols, tal com passarà en altres festivals d'aquest estiu en un context en què la mobilitat internacional no serà gens fàcil. La 21a edició començarà el 23 de juliol amb un concert del malagueny Pablo López, un habitual dels escenaris catalans, i acabarà amb l'espectacle de la ballarina Sara Baras el 23 d'agost, en la tradicional nit solidària aquesta vegada dedicada a projectes educatius de Caritas al Baix Empordà.

"Comencem dues setmanes més tard que altres anys", ha recordat el director del festival, Juli Guiu, esperant que a partir de l’última setmana de juliol la incidència del covid sigui més petita i, per tant, que hi hagi menys possibilitats de patir restriccions. “Tenim moltes ganes de començar aquesta nova edició, després de la pausa inesperada de l’any passat”, diu Guiu, que a partir d’ara compaginarà la feina al capdavant de la promotora Clipper’s i el Festival de Cap Roig amb les responsabilitats com a membre de la junta directiva del F.C. Barcelona, on té el càrrec de vicepresident de l’àrea de màrqueting.

La programació, eclèctica de mena, inclou quatre artistes i grups internacionals: el britànic Passenger (que hi actuarà en format solista), els colombians Morat (que estaran de gira per Espanya), el tenor peruà Juan Diego Flórez (en format de recital amb piano) i el violinista libanès Ara Malikian, que resideix a Espanya. Els altres disset noms, a més de Pablo López i Sara Baras, són Rapahel, Els Amics de les Arts, Manel, José Luis Perales, Antonio Orozco, Estopa, Taburete, Aitana, El Pot Petit, Blaumut, Love of Lesbian, David Bisbal, Mag Lari, Sílvia Pérez Cruz, Sopa de Cabra, Antonio José i Hombres G. Un cartell, per cert, amb molt poca presència femenina.

La selecció de grups i artistes per al 2021 respon també a la voluntat de reprogramar alguns dels que estaven previstos per a l’edició frustrada de l’any passat. És el cas de Pablo López, Manel, Els Amics de les Arts, Ara Malikian, Juan Diego Flórez, Estopa, El Pot Petit, Blaumut, David Bisbal, Morat, Aitana, Mag Lari i Antonio José.

El pressupost total del festival, que segueix tenint CaixaBank com a patrocinador principal, és de 2,31 milions d'euros, quan el que s'havia previst per al 2020 era de 4,41 milions. Segons ha detallat Guiu en roda de premsa telemàtica, la part dedicada a la contractació artística és d'1,06 milions d'euros. Pel que fa al preu mitjà de les entrades, que es posaran a la venda el dilluns 12 d'abril, passa de 84 a 53,8 euros. Els concerts amb les entrades més cares són el de David Bisbal (de 70 a 140 euros), el de Juan Diego Flórez (de 80 a 130 euros) i el de Raphael (de 70 a 130 euros). El més barat, el de Blaumut (25 i 30 euros).

Tal com va anunciar la setmana passada el Festival de la Porta Ferrada, també el de Cap Roig s'adapta a la pandèmia i passa d'un aforament de 2.118 espectadors a un de 1.600 persones, amb distància profilàctica entre seients. Per aconseguir-ho amplien la graderia, que tindrà una capacitat de 2.500 persones tot i que només se n'ocuparà el 65%. Hi haurà control de temperatura als accessos i ús obligatori de mascareta. Una altra de les novetats és la ubicació de la zona de restauració en un nou espai amb més amplitud.

stats