Cultura 30/03/2021

Concerts per a 1.650 persones al Festival de la Porta Ferrada

La 59à edició de la cita musical de Sant Feliu de Guíxols inclou una cinquantena d'espectacles

2 min
Ben Harper és un dels artistes que actuarà al Festival de Porta Ferrada 2021.

BarcelonaConcerts per a 1.650 espectadors asseguts al Guíxols Arena. Aquesta és la proposta de la 59a edició del Festival de la Porta Ferrada, que se celebrarà els mesos de juliol i agost a Sant Feliu de Guíxols. El context pandèmic afecta tant la infraestructura com la programació, que de moment només inclou tres noms internacionals a l'escenari principal: Ben Harper, Kool & The Gang i God Save the Queen. D'altres, com Jamie Collum i Simple Minds, han ajornat les gires fins al 2022. Tanmateix, la promotora The Project, organitzadora del Festival de la Porta Ferrada, està en converses amb altres artistes internacionals, segons ha explicat el director del festival, Iñaki Martí, aquest dimarts en roda de premsa.

Tal com va passar l'any passat, el festival manté el Guíxols Arena com a escenari principal, però, en comptes de les 800 cadires del 2020, ara treballen amb la intenció d'oferir un aforament de 1.650 persones. Això, diu Martí, representa el 50% de la capacitat de l'espai amb el públic assegut: "Podríem arribar a posar 3.000 cadires. Però la sortida serà amb el 50% i ja veurem l’evolució de la pandèmia". A més del Guíxols Arena, també hi haurà dos escenaris al port (la terrassa de Las Vegas i l'espai Nàutic) i un altre a la plaça Abadia.

El festival arrencarà el segon cap de setmana de juliol amb "un nou festival d’humor", del qual Martí donarà més detalls en les pròximes setmanes. La part musical es posarà en marxa el 23 de juliol, amb Ben Harper al Guíxols Arena. El cartell, encara amb noms per confirmar, inclou les actuacions de Bad Gyal, Dàmaris Gelabert, Sergio Dalma, India Martínez, La Locomotora Negra, Rozalén, La Oreja de Van Gogh, Rosario, Beret i Oques Grasses, a més de tres nits de concert doble: una amb els gallecs Xoel López i Iván Ferreiro (5 d'agost), una altra amb Sidonie i Sidecars (10 d'agost) i una tercera amb Maria Arnal & Marcel Bagés i Salazar, el nou projecte de Bego Salazar i Xavi Lloses (17 d'agost). "Hem presentat el gruix del festival, però no és el programa definitiu, perquè la pandèmia ens obliga a anar dia a dia. El festival és obert, i us asseguro que hi haurà noves incorporacions", ha insistit Martí.

En els dos escenaris del port es desplegarà la programació del cicle Delicatessen, una sèrie de concerts aperitiu dedicats a artistes femenines: hi actuaran Núria Graham, Maria Jaume, Anna Andreu, Marta Rius, Joina, Gloria Gispert, Renaldo & Clara i l’argentina Delfina Chebb. Com és habitual, també hi haurà espai per a la música clàssica, que serà "l’eix vertebrador, amb propostes atractives i diferents", segons ha explicat el director artístic del festival, Albert Mallol. Per la plaça Abadia hi passaran el Quartet Brossa, Olvido Lanza, Carles Font i Northern Cellos.

stats