Clàssica
Cultura 30/11/2022

El Festival Castell de Peralada celebrarà una edició durant la Pasqua

Del 6 al 8 d'abril actuaran el contratenor Jakub Józef Orlinski, el tenor Freddie De Tommaso i la formació polifònica Cantoría

ARA
2 min
El contratenor Jakub Józef Orliński Músic en una imatge promocional

BarcelonaLa 37a edició del Festival Castell de Peralada celebrarà una edició de Pasqua a l’església del Carme del Castell de Peralada del 6 al 8 d’abril. Com diu el director del festival, Oriol Aguilà, es tracta d'una iniciativa que volien engegar des de fa anys i que havia quedat aturada per la pandèmia. “L'objectiu és que la programació sigui un atractiu tant per al públic fidel que acompanya la cita estival any rere any, però també per arribar a nous públics que tinguin ganes de gaudir d’una proposta d’excel·lència musical a la Costa Brava durant el període festiu que ofereix la Setmana Santa”, diu Aguilà. Un altre dels propòsits és “desestacionalitzar” el festival més enllà de la temporada de l'estiu. La programació de Pasqua inclourà quatre concerts: el contratenor Jakub Józef Orlinski, el tenor Freddie De Tommaso, la formació polifònica Cantoría i Dani Espasa, Serena Sáenz i Xavier Sabata, que interpretaran l'oratori de Scarlatti per a tres solistes La Giuditta.

El festival arrencarà el 6 d’abril amb Jakub Józef Orliński, acompanyat per l’orquestra Il Giardino d’Amore. Orliński debutarà al Festival de Peralada uns dies després d’actuar al Palau de Versalles amb un programa en què s’aniran intercalant àries de Händel i de Vivaldi. L’endemà, Divendres Sant, l’església del Carme acollirà dos espectacles: en el primer, la formació barroca Vespres d’Arnadí, amb Dani Espasa al capdavant de la direcció musical, farà arribar per primera vegada a aquest festival l'oratori La Giuditta, d’Alessandro Scarlatti. Per a l’ocasió, el Festival de Peralada ha reunit un elenc vocal format per la premiada soprano barcelonina Serena Sáenz, que farà el paper de Giuditta, i el contratenor Xavier Sabata, que serà Nutrice. El mateix divendres, Cantoría, el quartet vocal emergent nascut a l’ESMUC, debutarà al festival amb Ofici de tenebres de Divendres Sant, una cerimònia litúrgica que combina la polifonia sacra i el cant gregorià. Es tracta d'un espectacle amb vuit intèrprets en què la formació aprofundeix en les seves arrels més espirituals.

L’edició de Pasqua del Festival Castell de Peralada 2023 acabarà amb el jove tenor Freddie De Tommaso. Guanyador del Premi Plácido Domingo al millor tenor i el Premi Verdi al Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas del 2018, el desembre del 2021 va tornar a destacar quan es va posar en la pell de Cavaradossi a la producció de Tosca de la Royal Opera i es va convertir en el tenor més jove que ha interpretat aquest paper en un escenari tan emblemàtic.

stats