Cultura 11/04/2021

El Festival de Cine de Las Palmas denuncia una agressió contra un membre del jurat

ARA
1 min
Una imatge del Festival Internacional de Cinema de Las Palmas de Gran Canària

L'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans de Comunicació (CIMA) i el Festival Internacional de Cine de Las Palmas de Gran Canaria asseguren que la presidenta de CIMA i membre del jurat del certamen, Cristina Andreu, ha estat agredida pel periodista Luis Roca Arencibia i la productora Marta de Santa Ana Pulido. La cineasta Cristina Andreu i la guionista Virginia Yagüe, que eren a Gran Canària com a membres del jurat del festival, es trobaven dissabte a la nit en un restaurant quan la productora Marta de Santa Ana Pulido s'hi va acostar i les va fotografiar amb el seu telèfon mòbil, mentre insultava Andreu, segons afirmen CIMA i l'organització del festival en un comunicat.

Immediatament després, Luis Roca Arencibia, actual secretari de comunicació de la secció sindical Interempresas CCOO Endesa i president d'Audiovisual Plural de Canarias, segons el comunicat del festival de cinema i de CIMA, va donar un cop amb la mà a la cara de la cineasta i la va insultar. Tot plegat va ser enregistrat per les càmeres de seguretat que hi havia al restaurant. Andreu ha denunciat l'agressió a la policia.

Al març, la CIMA va denunciar la productora Marta de Santa Ana Pulido per haver-se apropiat indegudament del nom de l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals i del lema #MásMujeres, que es va crear per sensibilitzar el món del cinema sobre la falta de directores amb motiu dels premis Goya del 2018.

stats