CINEMA
Cultura 06/10/2011

Eva, de Kike Maíllo, bateja el festival de Sitges

La cinta catalana inaugura el 44è Festival Fantàstic amb Marta Etura, Lluís Homar i Daniel Brühl: "Fent Eva em sentia Tom Cruise a Minority Report"

Ara
2 min
Sitges s'obre amb 'Eva' de Kike Maíllo

Sitges"Volíem acostar-nos a un públic que no s'interessa habitualment per la ciència-ficció", ha explicat el director Kike Maíllo. El director ha debutat a Sitges amb un sorprenent film espanyol de ciència-ficció, Eva, que reflexiona sobre l'etern debat de la intel·ligència emocional humana i robòtica. És el primer film en català que fa arrencar avui el 44 Festival de Cinema Fantàstic de Sitges.

Format al planter de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), Maíllo no pretenia fer una pel·lícula de ciència-ficció a l'ús, sinó un film de gènere amb un univers personal que, a més, aposta per "feminitzar" un gènere "habitualment masculí". "La ciència-ficció et permet parlar sobre la condició humana sense ser molt pedant". Maíllo es va recolzar en la robòtica per argumentar que "els humans de la pel·lícula són tan imperfectes com som els humans i els robots són tan perfectes com esperem que siguin en el futur, però quan els robots s'acosten als humans es converteixen en imperfectes com nosaltres".

El gran mèrit de Maíllo ha estat envoltar-se d'un cartell de luxe encapçalat per Daniel Brühl, Marta Etura, Alberto Amman i la revelació, la nena Claudia Vega, seleccionada després de 3.000 entrevistes a nens de 25 escoles. En la seva primera incursió en el gènere, Brühl ha confessat que "al principi tenia certa prevenció amb una pel·lícula de ciència-ficció 'made in Spain', amb un director al qual no coneixia, uns dubtes que van seguir durant el rodatge, perquè és difícil d'anticipar el resultat final". Veure la pel·lícula amb els efectes va ser una grata sorpresa per a Brühl, qui ha fet broma: "Gravant en croma, a vegades em sentia Tom Cruise a Minority Report". Per a l'actriu Marta Etura, vicepresidenta de l'Acadèmia del Cinema, Eva és "una gran cinta i no hauria de ser notícia que una pel·lícula espanyola obrís un gran festival".

stats