Música
Cultura 16/09/2014

Paolo Conte, Diana Krall i Chucho Valdés, tres grans reclams del Festival de Jazz de Barcelona

La 46a edició oferirà un centenar de concerts i activitats en una trentena d'escenaris entre el 10 d'octubre i el 29 de novembre. Té un pressupost d'1,1 milions d'euros

Jordi Nopca
1 min
Paolo Conte presentarà nou disc

BarcelonaL'any 2013, el Festival de Jazz de Barcelona va batre el seu propi rècord "de concerts i d'ocupació", recordava aquest matí Tito Ramoneda, cofundador de The Project, empresa impulsora de la cita musical. "El 2014 volem fer un nou rècord: hem posat a la venda més entrades que mai, 43.000, de les quals ja en tenim 9.000 de venudes, i esperem uns 100.000 espectadors, el 80% dels quals seran catalans", explicava.

El cartell del 46è Festival de Jazz de Barcelona té grans reclams, com ara la presentació del nou disc de Diana Krall en primícia a l'Auditori del Fòrum el dia 10 d'octubre. "No farà cap altre concert a Europa", recalcava el director artístic del festival, Joan Anton Gararach. També presentarà nou disc el veterà Paolo Conte (11 de novembre), John Legend (6 de novembre) i Chucho Valdés farà un concert d'homenatge al grup Irakere, acompanyat dels Afro-Cuban Messengers (4 de novembre). Més enllà de les grans cites, el festival presentarà també una vintena de classes magistrals al Conservatori del Liceu –entre les quals destaquen les de Dave Holland, Joe Lovano i Joshua Redman–, apostarà per alguns noms del jazz europeu –cas de Joachim Kühn i Torun Eriksen i el duo Émile Perisien i Vincent Periani– i homenatjarà alguns referents propers, com és el cas de Quico Pi de la Serra (28 de novembre) i Francesc Burrull (19 de novembre).

La 46a edició del Festival de Jazz de Barcelona oferirà un centenar de concerts i activitats en una trentena d'escenaris del 10 d'octubre al 29 de novembre. Té un pressupost d'1,1 milions d'euros. Ramoneda ha remarcat que entre un 65 i un 67% dels ingressos s'ha de cobrir amb la recaptació de taquilla.

stats