MÚSICA
Cultura 17/09/2012

El renascut Festival Internacional de Música Popular i Tradicional vol ser més proper

El certamen de Vilanova i la Geltrú se celebrarà el proper octubre amb diverses novetats, de dates i format

Ara / Acn
1 min
La presentació del FIMPT

Vilanova i la GeltrúEl Festival Internacional de Música Popular i Tradicional, FIMPT, de Vilanova i la Geltrú, arriba a la 32a edició ple de novetats. El canvi de dates és la primera novetat, ja que es farà del 4 al 7 d'octubre, perquè des de l'organització es creu que afavorirà el sector hoteler i de la restauració. La segona novetat seran les propostes musicals, més autòctones. I una tercera novetat serà el format, ja que no es limita només a concerts, sinó que incorpora espectacles amb ball parlat, una trobada de gralles o la recerca d'una versió d'una cançó local.

Un dels membres de l'equip de programació del FIMPT, Josep Albà, ha explicat que al festival li feia falta un canvi: "Estem parlant d'un FIMPT nou, és un canvi d'època". "Es prioritzarà la música i els músics dels territoris de parla catalana. Això no vol dir que deixem de banda els músics de fora, però el món de la música tradicional aquí és prou important", ha comentat. Aquesta aposta es podrà veure des del primer moment, ja que el FIMPT ha dissenyat un espectacle inaugural amb el Ball de Malcasats de Vilanova i la Geltrú.

Els organitzadors del festival han subratllat la voluntat de fer un festival de proximitat, "que no hi hagi tantes fronteres entre el músic i l'espectador". El festival compta amb el suport del músic Jaume Arnella, que actuarà en un espectacle conjunt amb Carles Belda.

stats