Música
Cultura 24/04/2014

Ara Malikian, Joan Dausà, Tomeu Penya i Mazoni actuaran al festival Portalblau de l'Escala

La cita musical empordanesa, que se celebrarà del 19 de juliol al 10 d'agost, també inclou un homenatge al poeta Joan Vinyoli

Acn
1 min

L'EscalaL'Escala acollirà entre el 19 de juliol i el 10 d'agost la 70a edició del Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània Portalblau, que compta amb un pressupost de 150.000 euros i que per qüestions econòmiques aquest any ha renunciat al tradicional recinte d'Empúries. El festival presenta un cartell heterogeni, amb actuacions com ara la del violinista libanès Ali Malikian, que oferirà un concert amb l'Orquesta en el Tejado el 8 d'agost.

També hi haurà concerts de Joan Dausà (2 d'agost), Mazoni (3 d'agost) i Tomeu Penya (9 d'agost), i els espectacles infantils d'Orelles de Xocolata (26 de juliol) i Geronimo Stilton i els Fantàstics (10 d'agost).

Una de les propostes especials del Portalblau serà l'homenatge al poeta Joan Vinyoli (25 de juliol), en què la guitarra de Toti Soler es combinarà amb la veu de Joan Massotkleiner i Gemma Humet. Com en edicions anteriors, també es donarà protagonisme a un artista local de l'Escala, que enguany serà Paula Grande (26 de juliol).

Una de les novetats d'aquest edició és la col·laboració entre el Portalblau i el Festival de Peralada. L'acord permetrà compartir un concert de la programació, el de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (1 d'agost). Aquest concert tindrà un programa especialment confeccionat per a l'ocasió, en què els 70 músics de la formació faran un repàs per la música del Noucentisme.

stats