Cultura 22/08/2019

Els festivals de l'estiu en xifres

Cap Roig i Porta Ferrada tanquen amb més de 40.000 espectadors

Anna Cornudella
2 min
Maluma, concert inaugural del Festival de Cap Roig

A Catalunya, el final de la temporada estiuenca coincideix amb el final de molts festivals de música. Quan la fresca dels vespres es comença a instal·lar a les localitats costaneres d'arreu i els estiuejants enfilen cap a les seves residències habituals, els concerts a l'aire lliure s'acaben. Per sort, molts d'ells havien reservat algun gran nom per al concert de tancament.

Així ho ha fet el festival de Cap Roig, que ha tancat la dinovena edició amb l'actuació de la soprano Ainhoa Arteta. Segons les dades facilitades pel festival, més de 43.000 persones han gaudit dels concerts celebrats a Cap Roig, una xifra inferior a la de l'edició de l'any passat. Tot i així, Jaume Giró, el director general de l'entitat organitzadora del festival, ha considerat que l'edició d'enguany, que ha comptat amb un 87% d'ocupació, ha servit "per consolidar la cita cultural en el circuit internacional dels festivals d'estiu". Un altre festival empordanès que tanca edició amb xifres altres d'ocupació és el Festival Castell de Peralada. Aquest any ha tingut, també segons dades facilitades pels organitzadors, un 92% d'ocupació i gairebé 27.000 espectadors.

A Sant Feliu de Guíxols el Porta Ferrada tanca edició amb xifres de rècord. El festival ha assolit per primera vegada el 85% d'ocupació, i han estat, segons dades dels organitzadors, més de 42.000 les persones que l'han visitat, un 10% més que l'any passat. Un festival que també ha assolit bones xifres d'ocupació ha estat el Sons del Món Empordà. El festival de Roses i Castelló d'Empúries ha tancat la dotzena edició amb 19.000 espectadors, 14.000 dels quals han estat de pagament.

A l'interior del territori el Festival de Música Antiga de Poblet també celebra les xifres d'ocupació assolides al llarg de l'edició d'enguany. Amb tres concerts del mestre Jordi Savall i l'ampliació de l'aforament i del nombre d'activitats, el festival ha aconseguit aplegar més públic que mai, 3.000 espectadors.

Les xifres d'enguany

Festival Cap Roig: 43.467 espectadors.

Festival Porta Ferrada: 42.380 espectadors.

Festival Castell de Peralada: 26.700 espectadors.

Festival Sons del Món Empordà: 19.030 espectadors.

Festival de Música Antiga de Poblet: 3.000 espectadors.

stats