LITERATURA
Cultura 23/09/2011

Un manuscrit de Salvador Espriu, a la Fira del Llibre d'Ocasió

Les quatre pàgines manuscrites en lletra minúscula recullen el pregó que l'escriptor d'Arenys de Mar va llegir durant la inauguració de la Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern

Ara
2 min
Manuscrit de Salvador Espriu de 1976

BARCELONAUna setmana després de la inauguració de la 60a Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern ja es pot veure la tendència de compra entre els moltíssims aficionats que la visiten. El que també ha despertat un gran interès és el manuscrit de puny i lletra de Salvador Espriu de quatre fulls amb lletra minúscula que recull el pregó que va llegir a la inauguració de la Fira de 1976, sense cap dubte, un veritable tresor bibliogràfic.

Llibres per a totes les butxaques

Les persones que visiten la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern tendeixen a adquirir llibres econòmics, fins a 20 €, i de temàtica molt diversa, tot i que destaquen els llibres de cuina i els còmics de diferents èpoques. Com a curiositat cal ressaltar l’interès que estan despertant títols de l’escriptora Enyd Blyton, com per exemple els del Club dels 5. Segons comenta Albert Obradors, president de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern, “aquests dies estem veient com persones d’entre 40 i 50 o 55 anys vénen amb llistes demanant títols en concret que els falta a la seva col·lecció personal”.

En aquests pocs dies de Fira, ja són diversos els rostres populars que s’hi han deixat veure. Han passat per la Fira el popular presentador de ràdio i televisió Óscar Dalmau, el publicista Lluís Bassat, l’escriptor Luis Racionero i noms de la política com l’incondicional Josep-Lluís Carod-Rovira, Montserrat Tura i Joaquim Nadal, entre d’altres.

La Fira i la solidaritat amb els nens de Mali

Un altre lloc molt visitat de la Fira és l’estand Punt de Reciclatge El Llibre Solidari, a la cruïlla de Gran Via amb passeig de Gràcia. És un espai on tothom pot regalar els llibres que ja no vulgui. Aquests llibres es tornen a posar a la venda immediatament, en el mateix lloc, amb preus simbòlics d’entre 1 i 5 euros. “Estem molt orgullosos de la participació ciutadana amb la cessió de llibres, però encara més de veure que n'estem venent molts, perquè tots els diners recollits en aquest estand ajudaran a l’escolarització de nens a Mali. Això és possible gràcies a la col·laboració que, des de fa quatre anys, tenim amb UNICEF”, explica Albert Obradors.

stats