LITERATURA
Cultura 14/09/2011

Tot a punt per la 60ª Fira del llibre d'ocasió antic i modern

Com cada any, el tram del passeig de Gràcia entre plaça Catalunya i Consell de Cent torna a omplir-se –del 16 de setembre al 2 d'octubre– de llibres d'ocasió que posen a l'abast del públic valuoses joies de la història de l'edició, però també títols econòmics que ja no es troben a les llibreries de nou.

Redacció
2 min
Cartell de la Fira del llibre d'ocasió antic i modern

BARCELONALa Fira del llibre d'ocasió antic i modern, la fira de llibres més antiga d’Europa i possiblement del món, celebra enguany 60 anys d’existència. La seva oferta es basa en posar a l’abast del públic valuoses joies de la història de l’edició, però també títols econòmics que no es troben ja a les llibreries de nou. Entre els noms protagonistes d’enguany figuren el de Màrius Serra, escriptor homenatjat i pregoner, i el de Perico Pastor, autor del cartell. L’exposició 60 Anys de Fira del Llibre revisarà el cartellisme i documentació gràfica de la fira i es tornarà a repetir, per quart any, l’exitosa iniciativa del punt de reciclatge El Llibre Solidari.

Des del 16 de setembre i fins al 2 d’octubre els aficionats als llibres tindran una nova oportunitat de mirar i comprar alguns dels aproximadament 100.000 exemplars que la Fira del llibre d'ocasió antic i modern posa a la seva disposició al Passeig de Gràcia de Barcelona, amb preus que poden rondar entre els 12.000 fins a 1 euro. La fira està organitzada pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya i ocupa part dels 600 metres del Passeig de Gràcia que van de la Plaça de Catalunya al carrer Consell de Cent.

Màrius Serra, pregoner

El pintor i dibuixant Perico Pastor és l’artista que ha creat el cartell de l’edició d’enguany i l’escriptor, periodista i enigmista Màrius Serra rebrà l’homenatge dels llibreters de vell i serà l’encarregat de llegir el pregó. Una placa amb el seu nom que es col·locarà al monument del llibre, creat per Joan Brossa, deixarà constància.

Per tal de celebrar el 60è aniversari ininterromput s’ha fet una renovació del mobiliari i els estands seran més còmodes i atractius per visitants i expositors, que aquest any han augmentat en nombre i procedència respecte a edicions anteriors.

stats