Música
Cultura 30/07/2014

Fira Mediterrània integra el circuit 'off' dins la seva programació

La proposta passa a anomenar-se Circuit i comptarà amb 12 concerts de grups com Txarango, Aspencat o The Missing Leech entre el 9 i el 12 d'octubre

Acn
2 min

ManresaL'Estepa Mediterrània, el circuit 'off' de la Fira Mediterrània de Manresa, ha fet un pas endavant en la seva 5a edició i s'integra totalment dins de la programació oficial del certamen. La proposta ha passat a anomenar-se Circuit i comptarà amb 12 concerts de grups consolidats i d'altres més emergents entre el 9 i el 12 d'octubre. A més, el programa ha agafat una mirada més internacional i acollirà tres concerts d'artistes de França (Massilia Sound System), Regne Unit (Addictive TV) i Xile (Cuncumén). Un dels grups destacats serà Txarango, que s'ha escollit entre les 110 propostes que s'han presentat.

David Rodríguez, el director artístic de la Fira Mediterrània, ha dit que ara que el circuit 'off' quedarà "plenament integrat" a la programació oficial els permetrà "arribar més lluny artísticament amb un programa més ampli i més internacional que dotarà a la Fira d'aquesta finestra d'experimentació".

Dels grups emergents, l'organització ha parlat del hip-hop i rap català d'Extraño Ways, que considera que "dóna tanta importància a les lletres com a la música, i això és un valor afegit dins del nostre país, perquè la majoria de grups de hip-hop han descuidat una mica el vessant musical i s'han dedicat més a les lletres". També s'ha programat el grup barceloní Marina Bbface % The Beatroots –la banda de l'excantant de The Pepper Pots–, el grup valencià Aspencat i el jove pianista Bernat Font, que oferirà un concert acompanyat per Ivan Kovacevic al contrabaix i Martí Elias a la bateria.

També hi actuaran grups locals o de la Catalunya Central: els osonencs Gots de Tuba, el grup del bages Jazz Machín, els joves Kòdul –que presentaran nou disc i actuaran just abans de Txarango– i els manresans The Missing Leech.

stats