ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 06/11/2011

Més professionals però amb menys capacitat de compra a la Fira Mediterrània

La fira d'arrel tradicional de Manresa tanca amb xifres positives: 1.251 professionals acreditats i més de 16.200 entrades venudes. El volum de compra, però, se n'ha ressentit

Acn
1 min
Una funció de circ al carrer

ManresaLa Fira Mediterrània de Manresa ha rebut la visita d'un total de 1.251 professionals en aquesta catorzena edició (el 80% catalans, el 10% de l'Estat espanyol i el 9% estrangers). Són 135 més que l'any passat, però la seva capacitat de compra s'ha reduït de manera considerable com a conseqüència del mal moment econòmic, segons han valorat avui el director econòmic i la directora artística de la fira.

La pluja (208 litres per metre quadrat) també ha estat la gran protagonista d'aquests quatre dies, perquè ha obligat a anul·lar 14 passis, però tot i així el nombre d'entrades venudes ha augmentat un 24,45% respecte a l'any passat. Aquest dissabte al vespre es xifraven en 16.200 entrades.

La directora artística de la Fira Mediterrània de Manresa, Tere Almar, ha elogiat la figura del poeta i pintor Perejaume, l'artista convidat de l'edició d'enguany. Segons Almar, Perejaume ha contribuït a marcar i normalitzar la cultura catalana. "És un luxe d'artista, l'intel·lectual més sòlid d'aquest moment i d'una gran qualitat humana", ha apuntat. Almar ha destacat "la coherència global" de la proposta de Perejaume, que ha tingut com a fil conductor el lema El pes de les imatges. La propera edició de la Fira se celebrarà del 8 a l'11 de novembre del 2012.

stats