TEATRE
Cultura 04/08/2011

Fira Tàrrega programa una desena d'espectacles infantils i familiars

La fira de teatre més important del sud d'Europa, ha programat per a la seva pròxima edició una desena d'espectacles dirigits al públic infantil, juvenil i familiar

Efe
2 min

LleidaUna de les produccions més destacades que es faran a FiraTarrega, que se celebrarà del 8 a l'11 de setembre a Tàrrega (Urgell), és "Zoolar", una instal·lació interactiva de carrer de les companyies Itinerània, Katakrak i Tombs Creatius, que fan al públic protagonista de la proposta desafiant el seu enginy i habilitat, segons explica la fira en un comunicat.

La companyia Gravity, de la seva banda, planteja un passeig pel parc de Sant Eloi, on l'espectador se sorprendrà amb les accions de vuit companyies catalanes, balears i britàniques, totes inspirades en el concepte de la força de la gravetat.

Aquest parc serà també l'escenari de "El pianista d'aigua", la proposta de la companyia Tàrrega Efímer, que té la música com a fil conductor.

La Cia. Fadunito portarà a Tàrrega "+75", un espectacle itinerant, amb un alt contingut de crítica, on quatre personatges que sobrepassen els 75 anys posen en relleu els problemes d'accessibilitat dels espais públics i el ritme trepidant de la societat.

També per a tots els públics, Els Botinfanfarrons presentaran a Tàrrega la fanfara musical "Radiobotifanfarrons", un espectacle de carrer en clau d'humor que repassa un repertori musical que va del swing al pasdoble, passant pel reggae o el vals.

En sala, la companyia Tukitrek presentarà "Isla mosquito", una producció de titelles i actors sense text que incorpora elements del teatre gestual i del cinema mut per explicar, en clau d'humor, la història dels habitants d'una petita illa inhòspita amenaçats per un volcà.

FiraTàrrega proposarà també espectacles més dirigits a un públic adolescent, com és el cas de "Nuova Barberia Carloni", dels italians Teatro Necesario, que recrearan l'ambient de les antigues barberies, en què el perruquer no només tallava el pèl, sinó que també tocava i servia begudes.

Una altra proposta per al públic juvenil és "Zirocco", de Cascai Teatre, mentre que per als espectadors més petits Microcosmos Teatre proposa "Univers", una producció amb tres escenaris que parla de la il·lusió i dels somnis de les persones. Finalment, La Baldufa presentarà "El príncep feliç", espectacle multidisciplinari basat en el conte homònim d'Oscar Wilde.

stats