Moda
Cultura 15/04/2011

La firma John Galliano acomiada Galliano

Un 91 % de la marca pertany a Dior, que va desprendre's del dissenyador el mes passat en fer-se públic un vídeo en què apareixia ebri i després de les denúncies per insults racistes

Efe
1 min

Nova YorkEl Consell d'Administració de la firma John Galliano, controlada en un 91 % per Dior i creada fa disset anys amb el nom del modista, ha acomiadat el dissenyador britànic segons informa la revista Women's Wear Daily. La sortida de Galliano de la seva pròpia firma es produeix un mes i mig després de ser acomiadat com a director artístic de Dior, a conseqüència del vídeo publicat per The Sun en què apareixia ebri i deia "adorar Hitler".

A més de retirar-lo de la seva pròpia firma, Galliano té una causa pendent pels suposats insults racistes que va proferir als clients d'un bar, una situació que podria comportar-li sis mesos de presó o una multa de 30.000 milions de dòlars.

WWD assegura que la firma John Galliano ja ha rebut ofertes de compra de potencials interessats d'Itàlia, Xina i Orient Mitjà, però els amos de la firma no valoren la venda com a primera opció i tampoc s'ha especificat si es canviarà el nom de la marca. Mentrestant, la casa Dior (propietat del grup de luxe LVMH) està pendent d'anunciar qui serà el nou director de la firma, en substitució del malaguanyat Galliano. Sidney Toledano, el director executiu de la marca, ha afirmat que "no tenen cap pressa".

stats