Violència sexual
Cultura 15/06/2023

La Fiscalia de Berlín obre una investigació al cantant de Rammstein per possibles abusos

Diverses dones acusen Till Lindemann de drogar-les per després mantenir-hi relacions sexuals

ARA
1 min
El cantant de Rammstein en un concert al Palau Sant Jordi

BarcelonaLa Fiscalia de Berlín ha obert diligències contra Till Lindemann, el vocalista de la banda de heavy metal Rammstein, al voltant del qual ha esclatat un escàndol de presumptes abusos sexuals i de poder contra joves seguidores de la banda. La investigació s'ha obert "arran de diverses denúncies de tercers", així com d'ofici, segons ha indicat una portaveu de la Fiscalia, Karen Sommer, en declaracions a l'agència Efe.

El vocalista és sospitós d'haver comès actes "de l'àmbit dels delictes sexuals i del subministrament de substàncies narcotitzants", ha assenyalat Sommer. L'escàndol va esclatar fa unes setmanes, després que una jove irlandesa denunciés que en un concert de Rammstein a la capital lituana de Vílnius li havien estat subministrades drogues, suposadament perquè mantingués relacions sexuals amb el vocalista.

Després de la seva declaració, una allau de testimonis d'altres dones, recollits en diversos mitjans alemanys i internacionals, van denunciar l'existència d'un suposat sistema al voltant del cantant per captar joves amb qui pogués tenir relacions sexuals després dels concerts. Algunes afirmen que es van sentir intimidades o violentades per l'actitud de Lindemann, mentre que d'altres han declarat que el cantant en va abusar o que van presenciar com altres noies es comportaven com si estiguessin drogades.

La policia lituana va afirmar el cap de setmana passat que no seguiria investigant la denúncia original contra el cantant, presumiblement per falta de proves. Tot i això, a Alemanya la controvèrsia al voltant de la popular banda –que fins ara ha rebutjat totes les al·legacions i ha demanat que es respecti la presumpció d'innocència de Lindemann– no ha deixat de créixer.

stats