Cinema
Cultura 07/01/2013

La ministra francesa de Cultura considera "trista" l'actitud de Gérard Depardieu

Aurélie Filippetti també critica l'aparició de l'actor al costat de Vladímir Putin

Efe
1 min
Vladímir Putin dóna el passaport rus a Gérard Depardieu

ParísLa ministra francesa de Cultura, Aurélie Filippetti, considera "trista" l'actitud de l'actor Gérard Depardieu, que vol renunciar a la nacionalitat francesa per una polèmica sobre l'increment dels impostos i a qui Valdímir Putin ha concedit el passaport rus.

"Els grans artistes no són sempre exemplars en el seu comportament, però cal jutjar-los per les seves obres", ha declarat Filippetti en una entrevista a l'emissora de ràdio Europe 1, en referència al cas de Depardieu. Tot i així, Filippetti destaca que l'actor "és una gran personalitat que ha marcat la història del cinema francès", però també caracteritzada pels "excessos".

Filippetti reitera que l'actor forma part del "patrimoni cinematogràfic" francès. Pel que fa a l'aparició de Depardieu al costat del president de Rússia, Vladímir Putin, que li ha concedit la nacionalitat russa, amb un vestit tradicional de la regió russa de Mordòvia, assenyala que "les imatges parlen per si mateixes". "Aquestes imatges són tristes", diu la titular francesa de Cultura, que davant la hipòtesi que Mordòvia nomeni Depardieu ministre de Cultura, considera que "tothom n'està fart, d'aquest serial, els francesos n'estan farts i volen que es parli dels seus problemes".

L'origen de la polèmica és la política fiscal del govern francès d'esquerres d'augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans que guanyin més d'un milió d'euros l'any, per aplicar-los una gravació de fins al 75%. L'actor va traslladar a finals d'any la seva residència fiscal a un petit poble belga, a prop de la frontera francesa per eludir els impostos del seu país d'origen.

stats