ELECCIONS A L'ATENEU BARCELONÈS
Cultura 18/03/2011

Francesc Cabana, nou president de l'Ateneu Barcelonès

Ha vençut a la candidatura que encapçalava el filòsof Norbert Bilbeny

Redacció
2 min
Francesc Cabana

BarcelonaLa candidatura encapçalada per l'historiador i advocat Francesc Cabana, considerada continuista del treball del seu predecessor, Oriol Bohigas, presidirà l'Ateneu Barcelonès en els pròxims quatre anys després d'haver guanyat les eleccions celebrades aquest dijous a la nit. La candidatura de Francesc Cabana, "Un ateneu sense límits", està formada per Lluís Reales, Pilar de Torres, Max Arias, Manuel Baratech, Ramon Alcoberro, Jordi Garcés, Miquel Àngel Barrabia, Rosa Domènech, Josep Maria Carreras, Sergi Jover, Bernat Dedéu, Teresa Ventura, Guillem Carbonell i Anna Punsoda.

Francesc Cabana ha estat escollit president de l'Ateneu Barcelonès per 530 vots contra els 423 del filòsof Norbert Bilbeny. Els 15 candidats de la llista "Ateneu sense límits" han obtingut representació a la junta de l'Ateneu Barcelonès. Les eleccions a l'Ateneu es fan a llistes obertes.

Francesc Cabana ha declarat en saber els resultat que "la meva candidatura ha parlat de cultura i de catalanitat amb majúscula. A l'Ateneu hi cabem tots sempre que acceptem aquests dos conceptes: catalanitat i cultura. Amb tota l'extensió que plantegen aquestes paraules. Seria bo que aquesta cultura incidís, a través de les xarxes socials, en el país i més enllà".

A les eleccions de l'Ateneu estaven convocats els 3.083 socis amb dret a vot que té aquesta prestigiosa institució i, segons han informat els mateixos socis de l'Ateneu a través de les xarxes socials, Cabana ha estat el guanyador superant a la candidatura encapçalada pel filòsof Norbert Bilbeny.

Els integrants de la llista de Cabana defensen ser els continuadors de la tasca i els valors de les juntes presidides en els últims anys per l'arquitecte Oriol Bohigas, transversals, amb ganes de consolidar "una programació de qualitat i reforçar les seccions" de l'Ateneu. També aposten per la digitalització i difusió del fons bibliogràfic de la biblioteca, que qualifiquen com la joia de la institució, i conscients del difícil moment econòmic asseveren que el "rigor i l'eficiència en les finances" seran els eixos de la seva gestió econòmica.

Fundada el 1860, aquesta entitat ha estat presidida, entre altres, pel dramaturg Àngel Guimerà, el lingüista Pompeu Fabra o l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner.

stats