Guerrilla urbana
Cultura 16/12/2016

Fum. Fum. Fum

The Rooftop Smokehouse. O com el fum transporta als millors orígens (+ tradició) de la cultura gastronòmica

Bibiana Ballbè
2 min
Fum. Fum. Fum

Tot pot ser fumat. El pop, l’ànec, el pastrami, el verat, el formatge, la mantega. I tot això fumat –a part d’addictiu– és sa. I pràctic: ajuda a fer que els aliments es conservin més i millor.

Això ja ho feien els neandertals –m’expliquen–. I en ple segle XXI és una tècnica que s’utilitza en molts països. Aquí a Barcelona, però, s’aplica al salmó i para de comptar. I d’aquesta poca oferta, i de les ganes de tornar als orígens i a la tradició de la cultura gastronòmica, Buster Turner i Jakob Zeller pareixen, el 2014, The Rooftop Smokehouse.

Va començar sent purament un food truck; però en poc més de zero coma van instal·lar el seu obrador al pati amb més rotllo (i màgia i encant) de l’Eixample, el de l’antiga fàbrica Lehmann = The (secret) place to be, segons la comunitat d’IG.

No hi heu estat? Us contextualitzo. Consell de Cent amb Comte Borrell. Un passadís llarg, autèntic. I amb les llambordes atrotinades. Al final, un pati. I pam. Aires berlinesos. Decadència elegant. Sobredosi artística de la mà de més de 20 estudis creatius. I una altíssima xemeneia que els de can Rooftop Smokehouse utilitzen per desenvolupar tota la seva alquímia (inèdita) fumada.

“Una part sine quan non de la nostra feina és estar en contacte directe amb agricultors i productors locals. I així poder garantir la sostenibilitat i qualitat de la matèria” –deixen clar a la seva web.

També confiten, fermenten. I imparteixen workshops al més pur estil DIY. A més, els podràs trobar als (ja) mítics meeting points All Those o El Festivalet. I –puntualment– obren el taller per a àpats especials. Eureka! Ara que vénen dies assenyalats: fum, fum, fum.

+ Detalls

The Rooftop Smokehouse

Consell de Cent, 159 (Barcelona)

http://www.rooftopsmokehouse.com/

stats