Art
Cultura 30/10/2012

La Fundació Suñol documenta l'evolució de l'art dels últims 44 anys

L'exposició 'Acte 24: Documents i memòria' recopila material escrit i gràfic de les cinc últimes dècades del panorama artístic al Nivell Zero de la fundació

Efe
1 min
Panoràmica d'una de les sales de l'exposició

BarcelonaLa Fundació Suñol de Barcelona documenta en l'exposició 'Acte 24: Documents i memòria' l'evolució de l'art i de la cultura en els últims 44 anys, des de 1968 a l'actualitat. El Nivell Zero de la fundació acull un conjunt de material escrit i gràfic de les cinc últimes dècades del panorama artístic, que s'exhibeix en un enorme mural cronològic i en una biblioteca en la qual es poden consultar els catàlegs d'algunes de les exposicions que s'han fet tant a l'Estat com a l'estranger en els últims 44 anys.

El col·leccionista Josep Suñol ha anat construint la col·lecció gràcies la relació d'amistat que ha establert amb els artistes i els responsables de museus, galeristes i altres professionals vinculats al món de l'art. El material de consulta inclou llibres, catàlegs d'exposicions, vídeos, fotografies i articles de premsa, així com l'arxiu d'imatges i altres documents vinculats a la Col·lecció Josep Suñol.

El director de la col·lecció, Sergi Aguilar, ha explicat que "amb aquest esperit la col·lecció conforma una memòria particular però també col·lectiva del món de l'art". L'exposició, afegeix Aguilar, té el propòsit d'"aportar una informació el més completa possible de la col·lecció i el seu entorn, que ajudi a conèixer millor les realitats de la cultura des de l'àmbit privat, però amb una voluntat de servei públic".

stats