ART
Cultura 06/06/2018

Els GAC premien Soledad Sevilla i la galeria Barbié

A.r.t.
2 min
Els GAC premien Soledad Lorenzo i la galeria Barbié

BarcelonaEls premis GAC, concedits pel Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i l’associació Art Barcelona, han arribat a l’11a edició i ahir a la nit se’n van lliurar els guardons. Per primera vegada la celebració es va desenvolupar en dos espais: els premis es van lliurar al teatre del CCCB i la festa posterior es va celebrar, com és habitual, a l’atri del Macba. Els premis d’enguany han tingut un destacat accent femení i de territori. Soledad Sevilla va rebre el premi a l’artista consolidada per la millor exposició, Gènesis, a la Marlborough; Clàudia Rius va ser distingida en la categoria de mitjans de comunicació, que va recaure en el digital de cultura Núvol, i el jurat va reconèixer la tasca d’Imma Prieto en la categoria de crítica. Pel que fa al col·leccionisme, els GAC viatgen fins a la Pobla de Cérvoles per premiar la Vinya dels Artistes, del celler Mas Blanch i Jové, una iniciativa de Joan Jové i Sara Balasch que compta amb treballs d’artistes com Frederic Amat, Evru, Susana Solano i Joan Brossa.

Durant la cerimònia es van recordar les personalitats del món de l’art desaparegudes durant l’últim any, com la galerista Dolors Junyent, la crítica i comissària Rosa Queralt i els artistes Jordi Cuyàs, Joan Colom i Carles Santos. Entre els guardons també hi ha l’exposició del Museu Nacional d’Art de Catalunya La capsa entròpica, de Francesc Torres, que va ser premiada en la categoria de comissariat, mentre que el galerista i comissari Juan Naranjo va ser reconegut en la categoria de millor programació d’una galeria. La guanyadora de la categoria de millor exposició històrica és la galeria Barbié per La inspiració clàssica de les avantguardes, una genealogia de la modernitat des de Joan Miró fins a Miquel Barceló.

Durant la gala també es van lliurar els premis honorífics a Frederic Amat i el galerista Alejandro Sales. Els GAC d’enguany també han reconegut Aldo Urbano en la categoria del premi DKV a l’artista emergent per la millor exposició en una galeria, pel seu projecte a la galeria Bombon Projects de Barcelona.

stats