Cultura 16/10/2013

Gijón suspendrà el concert d'Albert Pla per haver dit que li fa "fàstic" ser espanyol

El consell d'administració del teatre Jovellanos aprovarà la decisió aquest divendres

Efe
1 min
El cantautor Albert Pla / XAVIER BERTRAL

GijónEl consell d'administració del teatre Jovellanos es reunirà divendres per aprovar la suspensió de l'actuació del cantautor Albert Pla prevista per al 25 d'octubre, han informat a Efe fonts municipals.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Gijón, de Foro Asturias –el partit de Francisco Álvarez-Cascos–, plantejarà que se suspengui el concert després que el PP hagi sol·licitat la rescissió del contracte signat amb l'artista per haver "insultat gratuïtament els ciutadans de Gijón" en una entrevista al diari 'La Nueva España'.

"A mi sempre m'ha fet fàstic ser espanyol, i espero que li passi el mateix a tothom. M'agradaria que els catalans fóssim independents i que a Gijón s'estudiés el català per collons, com ens passa a nosaltres ara [amb el castellà]", havia afirmat Pla en l'entrevista, publicada aquest dimecres.

El regidor del PP Francisco Rodríguez Cubiella ha assenyalat, en un comunicat, que les manifestacions del cantautor català "són un greu insult que no ha de quedar sense resposta" i que, a parer seu, "no és presentable" que un teatre municipal que paguen "tots els ciutadans doni cabuda a l'actuació de qui demostra una absoluta falta de respecte cap als ciutadans de Gijón i els espanyols".

stats