Cultura 05/09/2019

El Govern destinarà mig milió d'euros a reformar el Museu de Lleida

L'anunci arriba quan falta poc perquè s'emeti la sentència sobre les 111 obres d'art de la Franja

Acn / Ara
2 min
Tres de les obres de la Franja exposades al Museu de Lleida.

LleidaLa consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha anunciat aquest dijous que el Govern, a través del departament de Cultura, farà una inversió extraordinària de mig milió d'euros al Museu de Lleida. La major part dels diners es destinaran a la millora de la infraestructura del museu: se'n reformaran les façanes i es millorarà la climatització. L'altra part es destinarà a la millora de la museografia, sobretot la de les sales gòtiques. Es reordenaran algunes peces exposades i es millorarà la política d'adquisicions del museu amb l'exposició de peces inèdites com la del Retaule de Sant Bartomeu. En aquestes sales que ara són objecte de reforma és on precisament s'exposaven algunes de les peces de Sixena que la Guàrdia Civil es va endur el 2017.

"El Govern reconeix la capitalitat artística i cultural de les Terres de Lleida amb l'establiment d'un seguit d'actuacions estratègiques en matèria patrimonial", ha dit la consellera. A més, ha recordat que el de Lleida és un dels "grans centres museístics del país". És per això que el departament de Cultura liderarà l'etapa que el museu inicia, amb un consorci renovat i uns estatuts que encara s'han d'aprovar.

L'anunci de la consellera ha arribat quan falta poc perquè el jutjat de Barbastre emeti la sentència sobre el destí que tindran les 111 peces originàries de parròquies de la Franja de Ponent que actualment es troben al Museu de Lleida. Vilallonga no ha volgut fer cap declaració sobre si hi ha hagut contacte amb el govern de l'Aragó des que es va celebrar el judici, però ha afirmat que quan es conegui la sentència s'asseurà a parlar amb qui sigui necessari. Fins llavors, es mostra partidària de ser "prudent i discreta". Tot i així, no creu que calgui esperar fins que el jutjat es pronunciï per continuar fent feina als museus d'arreu de Catalunya.

stats