Cultura 15/03/2012

Goya desembarca al Caixaforum de Barcelona

El centre cultural de la Caixa celebra el desè aniversari amb l'exposició més extensa del pintor aragonés a Barcelona en 35 anys

Ara
1 min
'La maja vestida' a les sales del Caixaforum de Barcelona / ACN

BarcelonaLa segona exposició amb què el Caixaforum de Barcelona celebra el desè aniversari ja està a punt. Demà obres les portes al públic 'Goya. Llums i ombres', l'exposició més important del pintor aragonès que es pot veure a la ciutat des de 1935. La mostra sorgeix de l'acord de col·laboració que l'Obra social de la Caixa va signar amb el Museu del Prado el 2011, que ha prestat les obres per a l'exposició.

Pintures dibuixos i gravats com 'La maja vestida', 'El para-sol', 'Vol de bruixes' o 'Encara aprenc', són algunes de les joies de la mostra, que repassa amb un total de 27 olis, 44 dibuixos, 23 estampes i 2 cartes tota la trajectòria de l'artista, els temes principals i la varietat de tècniques. "L'exposició és una antològica de Goya al Prado", ha dit Miguel Zugaza, el director del museu madrileny, que ha subratllat que la mostra ofereix un "retrat verosímil" de l'artista, tenint en compte la seva pintura de cort, les obres més personals, el seu vessant humà i el seu pensament. "Goya va viure les llums i les ombres de la seva època, i representa el pas del classicisme il·lustrat a l'època moderna", ha afegit Zugaza.

'Goya. Llums i ombres' coincideix amb una altra gran exposició, la dedicada a Delacroix. En el període que aquestes exposicions romanguin obertes, el Caixaforum de Barcelona ha ampliat l'horari. Els dimarts i els dijous obrirà fins les deu de la nit.

stats