Música
Cultura 31/07/2017

Les grans exposicions temporals es faran a Montjuïc

L'Ajuntament de Barcelona gestionarà una part del Palau Victòria Eugènia, més de 6.000 metres quadrats que es destinaran a "usos expositius" prioritàriament del MNAC

Xavier Cervantes
2 min
Jaume Collboni, acompanyat dels directors dels principals museus de Barcelona davant del Palau Victòria Eugènia

BarcelonaFira Barcelona i l'Ajuntament han tancat un acord per a la rehabilitació del Palau Victòria Eugènia, un dels dos pavellons que hi ha als peus de Museu Nacional d'Art (MNAC). Es tracta d'un espai de 13.000 m2 pràcticament en desús des del 2013. El palau es dividirà en dues parts: una serà per a usos de la Fira i l'altra la gestionarà l'Institut de Cultura (Icub). "Ens permet incrementar la possibilitat d'oferir espais expositius temporals a la ciutat", ha dit aquest dilluns en roda de premsa el tinent d'alcalde Jaume Collboni, que assegura que d'aquesta manera la ciutat podrà acollir "exposicions de renom internacional".

Aquest espai de 6.350 m2, el més gran de Barcelona per a exposicions temporals, serà gestionat per l'Icub "al servei dels museus de la ciutat, de manera prioritària el MNAC", segons Collboni. De fet, la rehabilitació del palau era una demanda del director del MNAC, Pepe Serra, que reclamava un lloc per poder ampliar l'oferta del museu i per tenir un espai més accessible.

L'Ajuntament, a través de l'Icub, donarà 2,5 milions d'euros a Fira de Barcelona per a l'adequació d'un espai que tindrà botiga i cafeteria i la possibilitat d'encabir-hi dues exposicions alhora. El calendari acordat preveu que les obres finalitzin a temps perquè el palau funcioni a la temporada 2018/19. "Serà el nostre Grand Palais particular", ha dit Collboni.

Segons ha explicat Collboni, el museus de la ciutat podran fer-ne ús, de l'espai, sempre per a exposicions temporals, i el mateix Icub també hi podrà programar. "No volíem que la manca d'espais temporals fos un problema", ha dit el tinent d'alcalde. Pel que fa al tipus d'exposició, Collboni no ha volgut concretar, tot i que ha posat com a exemple de mostra que podria acollir el palau la dedicada a David Bowie que es pot visitar al Museu del Disseny.

stats